ILIJAŠSPORTVIJESTI

Proglašenjem pobjednika i dodjelom medalja i pehara završen Memorijal „Fikret Fazlić-Fikro“

Nakon cijelog dana igranja, uz prepunu Sportsku dvoranu ljubitelja stonog tenisa i poštovalaca djela i lika trenera Fikreta Fazlića, završen je Drugi Memorijalni turnir „Fikret Fazlić-Fikro“. Pehare, medalje i diplome dodijelio je unuk rahmetli trenera Fikreta, Kerim Fazlić.

–  Puna sportska dvorana, 135 takmičara u devet starosnih kategorija, pravi praznik stonog tenisa. Poslije deset sati, imamo pobjednike igrali su stonoteniseri od sedam do 77 igrača, zahvaljujući našem dragom rahmetli treneru Fikretu Fazliću.  U kategoriji mlađi kadeti prvi je Toni Ramljak iz STK Aladža , drugi Zijadić Benjamin iz Tensa, a treće mjesto su podijelili  Kerim Fazlić, unuk trenera Fazlića iz Tuzle i Amar Isabegović iz Tuzle.  U  kategoriji mlađe kadetkinje prvo mjesto osvojila prva je Dora Ćosić iz CM Vitez, drugo Čorić Nejra iz Ilijaša a treće mjesto su podijelile Marija Džajić i Ljubica Grahovac iz STK Šampion Lukavica.  Hamza Kamenjaš je prvi u kategoriji kadeta, drugi je naš Ivan Barić, a treće su podijelili Edvin Bešlija i Marko Petrović, kazao je predsjednik STK „Hašim Spahić“ Senad  Čustović za Radio Ilijaš.

Kod veteranki prva je Idrija Redžepović iz Sarajeva, druga je Jazici Eset iz Turske,a treće Natalija Dedijer i Mujanović. U kategoriji kadetkinja prvo mjesto je uzela naša  Harisa Mešetović, druga je Ema Lovrić, a treće su bile Erović Ilma/Ezerkašić Ema.U kategoriji igrača do 39 godina prvi je Adin Ferhatbegović iz STK Željezničar, drugi Slaviša Zirojević iz Šampion Lukavica, treće Kopić Adnan /Ibrahimspahić Mirzet. U kategoriji do 49 godina prvi je bio Ahmed Muftić iz STK Aladža, drugi je bio Mulalić Aid, treće Okić/Mujezinović dijele. U kategoriji do 59 godina prvi je bio Avdo Žustra Tuzla, drugi je bio Dragan Šakota iz Čitluka, a treće Stevanović/Čustović. I u kategoriji 60 + pobjednik je Tomić iz Sarajeva prvo mjesto i Adnan Džudžo iz Kaknja drugo mjesto.

Organizatori se nadaju da će uz podršku općine Ilijaš ovaj Memorijal postati  međunarodni  i trajati  više dana kako bi se još više ukazalo na značaj djela i rada rahmetli trenera Fikreta Fazlića.

 

Povezane objave

Back to top button