BBI (Bosna Bank International) banka u Ilijašu je počela sa radom. Poslovnica BBI banke u Ilijašu novi je savremeno uređeni centar za područje općine Ilijaš koji će zadovoljavati sve standarde poslovanja. Smještena u središtu grada uz sami Biznis Centar, a pružat će sve bankarske usluge za pravna i fizička lica u skladu s islamskim principima.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo  svojim klijentima fizičkim i pravnim licima pruža sve vrste bankarskih usluga. Poslovanje se temelji na etičkim principima, partnerskim odnosima i pravednosti. BBI je pouzdan partner koji svojim klijentima pruža vrhunski kvalitet usluge.

Bosna Bank International je prva banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima. Osnovana je 19. oktobra 2000. godine, sa sjedištem u Sarajevu. Orjentisana je razvoju Bosne i Hercegovine i cjelokupan profit se investira u BiH.

Usklađenost poslovanja sa islamskim principima garantuje Šerijatski odbor BBI banke u kojem se nalaze renomirani domaći i svjetski stručnjaci iz oblasti šerijatskog prava.

Osnivači BBI banke su Islamic Development Bank (IDB) sa dioničkim udjelom od 45,46%, Dubai Islamic Bank sa osnivačkim udjelom od 27,27% i Abu Dhabi Islamic Bank sa osnivačkim udjelom od 27,27%.

Uskoro će biti upriličeno i Svečano otvoranje poslovnice u Ilijašu.

Share.

Comments are closed.