MJESTO ZA REKLAMU

Vrijedni članovi Udruženja “Budi mi drug” iz Ilijaša pripremili su mnogobrojne aktivnosti kako bi obilježili kraj tekuće godine i na najljepši način dočekali novu godinu. Novogodišnji program jedna je u nizu veselih aktivnosti gdje su se djeca predstavila izvođenjem recitala i pjesama.  Meliha Mešetović, predsjednica udruženja „Budi mi drug“ kazala je da su današnje veselje upotpunili paketići koje je donirala naša sugrađanka Bibija Kerla

„Naša sugrađanka Bibija Kerla donirala je paketiće za sve članove Udruženja. Što se tiče 2017. godine mogu reći da je bila jako uspješna za Udruženje „Budi mi drug“ Ilijaš i nadam se da će i predstojeća biti uspješna. Imamo mnogo programa tako da se nadamo i dobrim rezultatima. Imamo fizijatra i defektologa  koji rade dva puta sedmično. Imamo hopoterapiju odnosno hipoterapijsko jahanje u Visokom koje se pokazalo jako uspješno. Projekte smo dobili preko UNDP-a. Jako sam zadovoljna i kao predsjednika i kao majka čije je dijete korisnik usluga ovog Udruženja. Vozilo koje smo dobili za naše Udruženje od izuzetne nam je koristi. Svim našim sugrađanima u ime udruženja „Budi mi drug“ čestitam   Novu 2018. godinu“, kazala je predsjednica Mešetović.

Sa članovima udruženja „Budi mi drug“ u novogodišnjem programu družila se i Bibija Kerla i kako kaže, danas u ulozi Djeda Mraza.

„Ovo je treća godina zaredom kako ovo radimo. Pretprošle godine smo sa Halidom Bešlićem održali ovdje jedan mali koncert, prošle i ove godine dijelimo paketiće. Nadam se da ćemo ove godine dostići broj od 1000 paketića za djecu s posebnim potrebama. Za djecu u Ilijašu, pripremili smo 53 paketića. Svim građanima Ilijaša i u BiH želim sretnu novu godinu“, kazala je Kerla.

Udruženje „Budi mi drug“ Ilijaš za pomoć  roditeljima djece sa umanjenim sposobnostima okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegija, cerebralna paraliza, Downov sindrom, elementi autizma, te teška i laka mentalna retardacija.

Svim članovima Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš želimo mnogo uspjeha u novoj godini.

Share.

Comments are closed.