Danas je svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu

Danas je svečano otvoren Biznis centar u Ilijašu    koji se nalazi  u  zgradi Kulturno-sportskog centra Ilijaš – KSC, u auli zgrade.  Projekat BIZNIS CENTRA je strateški projekat  unutar integralne strategije razvoja Općine Ilijaš.

“BIZNIS CENTAR  poslovat će u sastavu Jedinstvenog općinskog organa uprave – Općine Ilijaš, u nadležnosti Službe za privredu, finansije i investicije Općine Ilijaš, a njegova osnovna uloga je unaprjeđenje saradnje s poslovnim sektorom, održavanje edukacija u saradnji s obrazovnim institucijama u cilju unaprjeđenja postojećeg stanja u oblasti usklađenosti obrazovnih smjerova i usmjerenja s potrebema lokalnog tržišta rada, podrška u privlačenju domaćih i inostranih investicija na područje općine Ilijaš, podrška unaprjeđenju domaće i međunarodne saradnje s drugim biznis centrima, razvojnim agencijama, institucijama, organizacijama i lokalnim zajednicama, te višim nivoima vlasti u cilju stvaranja povoljnijeg lokalnog poslovnog ambijenta, te pomoć centra u postupcima izrade općinskih promotivnih materijala, strateških dokumenata, pomoć u postupcima registracije poslovnih subjekata i radu “start up” biznisa. BIZNIS  Centar opremljen je savremenim namještajem i audiovizuelnim sredstvima” –kazao je općinski načelnik Akif Fazlić.

BIZNIS CENTAR je mjesto gdje će mnogobrojne ciljne grupe imati priliku ostvariti svoje ideje. Prvenestveno, to su mala  i srednja preduzeća,  populacija mladih ljudi , kao  i svi građani općine Ilijaš. Pored navedenih aktivnosti koje će se vremenom uspostavljati unutar BIZNIS CENTRA,   potpisan je i  Memorandum o razumijevanju i saradnji sa Finansijsko-informatičkom agencijom (FIA), tako da će oni nuditi svoje usluge unutar Centra.

Početkom marta u BIZNIS CENTRU održat će se  dvodnevna edukacija za privrednike i dio uposlenika Općine Ilijaš, te će se unutar BIZNIS Centra provoditi aktivnosti projekta YEP inkubator poslovnih ideja.