MJESTO ZA REKLAMU

Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim lokalnim zajednicama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Ilijaš u iznosu od 10.000 maraka za realizaciju projekata iz oblasti zaštite i spašavanja.

Tim povodom načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić posjetio je Općinu Centar gdje je sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem potpisao ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Fazlić uputio je riječi zahvalnosti Općini Centar i naglasio da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

„Općina Centar godinama unazad iskazuje poseban senzibilitet prema manje razvijenim općinama, naročito za projekte komunalne infrastrukture. Ove godine potpisan je protokol u vrijednosti od 10.000 KM za sanaciju oštećenog mosta i pročišćavanje korita rijeke Ljubine u MZ „Srednje“, te za sanaciju odrona u Donjim Čevljanovićima. I prošle godine smo dobili vrijednu donaciju u iznosu od 15.000 KM za nabavku terenskog vozila za potrebe Službe civilne zaštite. Neizmjerno smo zahvalni na podršci koju nam pruža Općina Centar dugi niz godina“, istakao je Fazlić.

Share.

Comments are closed.