bugariserif2U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, džemata Novi Ilijaš i Šerifa ef. Ćatića večeras je u prepunoj ilijaškoj sali održana tribina sa ilijaškoj publici omiljenim predavačem hafizom Sulejmanom Bugarijem.  Ovo je prva u nizu tribina, koje će ilijaški džemati održavati svakog mjeseca kako bi bezvremenske duhovne poruke islama bile predstavljene široj publici i izvan džamije, kazao je za Radio Ilijaš Šerif ef. Ćatić.

 Hafiz Sulejman Bugari govorio je o mnogobrojnim temama, potrebi usklađivanja vanjskog i unutrašnjeg lika i oblika, traženju sebstva, pobjeđivanju ega, nadvladavanju strasti, očuvanju časti, umijeću slušanja i osluškivanja i međusobnog razumijevanja… Na uvijek originalan i duhovit način uspio je zadržati pažnju prisutnih više od sat vremena.bugaripublika

Posebna poslastica za publiku na kraju,  koja je dodatno obogatila večer,  bila je recitacija pjesnika Mustafe Širbića „Kuća vječnosti“.

 Opširniju reportažu sa izjavama hafiza Bugarija, Mustafe Širbića i Šerifa ef. Ćatića pročitajte sutra na našoj web stranici, kao i snimak cijele tribine u jutarnjem programu Radio Ilijaša.

 

Share.

Comments are closed.