Aktivan vikend za ilijaške stonotenisere

Proteklog vikenda naši  stonoteniseri i stonotenisreke imali su takmičenja  u Premijer ligi za muške , Premier ligi za žene, Ligi FBiH za muške i turnir najmlađih kadeta i kadetkinja.

Muška seniorska ekipa je proteklog vikenda imala polovičan učinak, naime pobijeđena je ekipa STK ” Brka 2007 ” iz Brčkog sa 4:0 a zabilježen je poraz od ekipe STK ” Kreka-Edelex ” sa 1:4.

Ženska seniorska ekipa je zabilježila vrlo važnu pobjedu u meću sa STK ” Banja Luka ” koji je odigran u Banja Luci sa rezultatom 4:3. Pored pobjeda Mešetović Harise i Ljubijankić Azre briljantnu igru je pružila Spahić Amila koja je pobijedila obje svoje protivnice a posebno je velika pobjeda u sedmoj odlučujućoj partiji protiv Jojić Tajane sa 3:2.

Da STK ” Hašim Spahić ” ne treba brinuti sa svoju budućnost pokazali su rezultati II otvorenog turnira za najmlađe kadete/kadetkinje koji je odigran u Foči . Naime naša Čutura Nedžmina je osvojila II mjesto a Emin Čorić je osvojio III mjesto a sa ponosom ističemo prolazak grupe jednog od naših najmlađih takmičara Kovačević Kenana- saopćeno je iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.