U Prvoj gimnaziji u Sarajevu, ( ponedjeljak,12.03.2018.godine)  održano je Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika na kojem su učenici SŠC „Nedžad Ibrišimović“ osvojili izvanredne rezultate. Učenik Ib razreda Ivan Barić osvojio je 1.mjesto na nivou A2, a učenik IIb razreda Midhat Mujčić 4.mjesto na nivou B1.

„Za takmičenje smo se pripremali sedam dana ranije. Bili smo oslobođeni nastave jer smo imali intenzivne pripreme za njemački jezik. U konkurenciji je bilo 15 škola iz Kantona Sarajevo za nivo A2. Uspio sam osvojiti prvo mjesto, jer sam imao 61 bod  od 62  boda, koliko se moglo osvojiti. Sedam dana kasnije, takmičio sam se protiv najboljih učenika iz devetih razreda i tu sam osvojio prvo mjesto. Već 14. aprila očekuje me državno takmičenje“, rekao je Ivan.

Naši učenici su pokazali da se rad i trud isplati i da je mnogo toga moguće ostvariti ako to zaista želimo.

„Ivan i ja smo zajedno vježbali sedam dana. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Nisam očekivao da ću biti među prvih deset i zbog toga sam posebno zadovoljan rezultatom takmičenja“, rekao je Midhat.

Ivan i Midhat kažu da se ljubav prema njemačkom jeziku pojavila već u djetinjstvu, jer su gledali crtane filmove koji su bili na njemačkom jeziku. Mnogo sreće i uspjeha želimo sjajnim momcima u nastavku školovanja i takmičenjima.

Share.

Comments are closed.