U programu Radio Ilijaša gostovao je direktor Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš Amir Džafo, koji je govorio o početku nove školske godine,  broju učenika, aktuelnim projektima i novinama u nastavnom planu i programu.

Plan upisa je ispunjen, imao  pet odjeljena 120 učenika, a mi imamo 121. Desio se splet objektivno loših okolnosti tako da nismo upisali dva odjeljenja gimnazije, informatički smjer je popunjen u prvom roku, a za opći smjer prijavilo se 10 učenika, tako da imamo jedno odjeljenje od 32 učenika. Zanatska odjeljenja su popunjena u prvom upisnom roku, pa smo dobili odobrenje za upis još jednog odjeljenja trećeg stepena  i tamo gdje još ima mjesta učenici  se još uvijek mogu upisati. Imamo slučajeva da se učenici vraćaju iz Breze i ovom prilikom  poručujemo onima koji misle da su pogriješili da još ima vremena  za upis na slobodna mjesta u našoj srednjoj školi, kazao je Džafo.

Srednja škola Ilijaš izgrađena je davne 1961. godine,  prostorije su stare i dostrajale, tako da je došlo vrijeme za rekonstrukciju.

-Fiskulturna sala je prioritet,  imamo obećanja i želim da vjerujem da će taj projekat biti uskoro realiziran. Sadašnja sala je neuslovna, ona će biti srušena. Imamo obećanja i za nove prostorije koje  su nam potrebne, kao što su kabinet za praktičnu nastavu kozmetičara, školska kuhinja i dr.

Želja menadžmenta SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš je  modernizirati i uvesti novine u nastavni proces, a posebno u sferu srednjeg stručnog obrazovanja, uspostaviti ili nastaviti uspješnu saradnju sa privrednicima i dugo željeni sklad između obrazovanja i potreba  na tržištu rada.

Share.

Comments are closed.