U OŠ „Podlugovi“ upriličeno je prigodno druženje uposlenika, nastavnika i najuspješnijih učenika koji su ponos škole u protekloj nastavnoj godini. Direktor OŠ „Podlugovi“ Admir Abadžija čestitao je svim učenicima na izuzetnim rezultatima a maturantima poželio mnogo sreće u nastavku školovanja.

„Okupili su se učenici koji na najljepši način predstavili našu školu na općinskim i kantonalnim takmičenjima, ali i kroz vannastavne aktivnosti. Oni su se pokazali u sportu, muzici i mnogim drugim aktivnostima za koje su dobili priznanja i osvajali medalje. Odlučili smo da im se zahvalimo na prigodan način. Večeras ispraćamo i naše maturante. Želimo im mnogo uspjeha i sreće u nastavku školovanja“, kazao je direktor Abadžija.

Eldin Zoronjić , učenik je devetog razreda, odnosno, maturant koji će iz ove škole ponijeti najljepše uspomene.

„Drago mi je što sam uspio biti među petnaest najboljih učenika, ove godine sam izabran kao najizvrsniji učenik ove škole  i državni prvak. Iz ove škole ponijet ću mnogo lijepih uspomena  a svim učenicima želim mnogo sreće. Planiram upisati Muzičku školu u Sarajevu“, kazao je Eldin.

Ahmed Krdžić učenik je šestog razreda i kaže da je sretan što pohađa ovu školu te se zahvalio svim nastavnicima koji su doprinijeli uspjehu svih učenika.

„Ja sam najbolji učenik u razredu, imam velike uspjehe na takmičenjima . Jako nam je važno da se družimo , svim nastavnicima se zahvaljujem što su nam prenijeli znanje i svim učenicima želim sretan raspust“, kazao je Ahmed.

Pored izuzetno uspješnih rezultata učenika ove škole, nastavnu  godinu je obilježila i realizacija niza značajnih projekata o kojima je govorio direktor škole Admir Abadžija.

„Proteklu godinu obilježio je niz uspješno realizovanih projekata. Ovom prilikom posebno se zahvaljujem načelniku Akifu Fazliću i Općinskom vijeću Ilijaš. Također, posebno se zahvaljujemo Predsjedavajućoj općinskog vijeća koja je inicirala a iz ideje nastavnice Sedine Spahić  da se nabavi sportska oprema za učenike u područnoj školi u Ljubnićima i dijelimično u područnoj školi Lješevo. To je zaista bilo neophodno i u deficitarnom stanju.  Obezbijedili smo i sredstva iz projekta BH Telecoma koja su iskorištena za kupvinu laptopa, projektora i kupovinu razglasa koji nam je bio neophodan“, kazao je direktor.

Prošle sedmice OŠ „Podlugovi“  posjetili su izvođača radova koji će krajem ove sedmice zvanično krenuti sa radovima utopljavanja zgrade centralne škole.

„Stiroporom će se obložiti cijela škola, izvršit će se zamjena svih dotrajalih otvora i time će kompletan objekat centralne škole u Podlugovima biti energetski utopljen.  U saradnji sa MZ Podlugovi a na inicijativu Vijeća roditelja s kojima imamo jako dobru saradnju, obezbijedili smo opremanje dvanaest učionica kompletnim školskim namještajem. Taj projekat bit će realizovan do kraja ovog mjeseca. Općina Ilijaš je sufinansirala ovaj projekat u saradnji sa UNDP-om.  Na sastanku koji smo održali u novembru, načelnik je izrazio želju da se krene sa realizacijom prioritetnih projekata. Kandidovali smo ključne porjekte i nedavno smo imali poziv iz Ministarstva obrazovanja KS da je kandidovan projekat Vladi F BiH da za uređenje energetskih postrojenja u našoj školi odnosno izmjenu kotlovnice, dotrajalih radijatora i izmještanje voda koji ide iz kotlovnice. Dosta se energije gubi jer je škola davno građena tako da je to sve dotrajalo“, kazao je direktor Abadžija.

Direktor ističe da su ipak najvažniji ljudski resursi  odnosno uposlenici ustanove  koji se stalno usavršavaju.

„Nedavno je pokrenut projekat „Škola za 21 vijek“ koji se implementira u svim  osnovnim školama u Kantonu Sarajevo.  Direktor i šest uposlenika su bili na edukaciji  tako da ćemo brzo početi sa implementacijom  projekta  mi stalno radimo na opremanju   nastavnim pomagalima.  Imamo jako dobru saradnju sa Vijećem roditelja od kojih je poteklo mnogo inicijativa i Općinskim vijećem koje nam zaista puno pomaže“, kazao je direktor Abadžija.

Mnogo uspjeha želimo svim uposlenicima, nastavnicima i učenicima ove škole u narednoj nastavnoj godini, a maturantima uspjeh u srednjim školama.

Share.

Comments are closed.