Juniori OK Ilijaš zauzeli 3. mjesto na završnici odbojkaškog takmičenja FBiH

Dodjelom medalja i pehara jučer  je u Olovu uspješno okončana završnica Federalnog odbojkaškog takmičenja tokom koje su četiri  najbolje ekipe iz Federacije (OK Bosna Sarajevo, OK Ilijaš, OK Olovo i HOK Domaljevac iz Orašja) tražile plasman na završnicu državnog prvenstva.

U odlučujućoj utakmici za plasman na državnu završnicu, protiv ekipe HOK-Domaljevac, i nakon pobjede u prvom setu  OK Ilijaš poražen je rezultatom 1:3.

Malo je nedostajalo mladim i borbenim momcima, ali i pored toga ostvarili su veliki uspjeh i stigli do prvih bodova i trofeja na završnim turnirima. Sve ekipe su imale zavidan kvalitet, pa je ovo bio jedan od najzanimljivijih i najneizvjesnijih završnih turnira u zadnjih nekoliko godina.  Čestitamo ekipama HOK Domaljevac i OK “Olovo” na plasmanu dalje, te ekipi OK BOSNA na fer i korektnom nadmetanju. Ovo je još jedan dokaz da postoji kvalitet, vidljiv rad i napredak mladih odbojkaša. Veliko hvala domaćinu OK Olovo, koji je organizovao turnir na visokom nivou. Ali i svim drugim ekipama na korektnom odnosu tokom cijelog turnira, poručili su iz OK Ilijaš.

Tokom dvodnevnog turnira brojni ljubitelji odbojke imali su priliku uživati u sjajnim potezima, sportskom i fer natjecanju.

}document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);