KK “Rašid Buća” Ilijaš: počinje Mala škola sporta

MALA ŠKOLA SPORTA (za djecu od 3 do 7 godina) – Idealna prilika da poboljšate aktivnosti i pravilan razvoj vaše djece

U sklopu svojih aktivnosti Karate klub “Rašid Buća” Ilijaš ove godine organizira malu školu sporta za djecu od 3 do 7 godina.

“Svjesni smo činjenice da je našoj djeci današnja tehnologija zamijenila igru i zdrav način odrastanja. Tim povodom, naša uprava kluba i naši treneri došli su na ideju da pokrenu nešto novo u našem gradu. Nešto što će biti od jako velike koristi našoj djeci i njihovim roditeljima. Bitno je naglasiti da naš klub ne želi preusmjeravati djecu isključivo u karate sport, već kod djece probuditi što veću želju i zainteresovanost za sportsku aktivnost. Time ćemo postići da naša djeca imaju mnogo razvijenije motoričke sposobnosti, da odrastaju zdravije i da stvore radnu 648-244 naviku. Općenito krajnji cilj ovog projekta je da djeca koja završe malu školu sporta lakše pronađu svoj pravac, pokažu svoj talenat i lakše se preusmjere u željeni sport.

Ciljevi male škole sporta: – pravilan razvoj djece kroz igru i sport – razvoj motoričkih sposobnosti – razvoj intelektualnih sposobnosti – socijalizacija djece – pozitivno djelovanje na psihičko i emotivno stanje djece – usvajanje osnovnih elemenata raznih sportova – usvajanje zdravih životnih navika te prevencija prekomjerne težine.

Bitna napomena: djeca će malu školu sporta obavljati u jako dobrim uslovima, na mekanoj podlozi (tatamiju) uz mnoštvo raznih rekvizita namijenjenih za njihov uzrast. Termini će se odvijati dva puta sedmično od 19 h do 20:15 h. Upis je besplatan i počinje od 5. septembra kada počinje nova školska godina i kreće upis u karate.

Upis se može izvršiti u prostorijama SK0-004 karate kluba, kao i u sportskoj dvorani od 19 h. Pozivamo vas da budete dio jedne lijepe priče. Sve dodatne informacije pozivom na broj: 061 763 472”, javljaju iz Karate kluba “Rašid Buća” Ilijaš.

} else {} else {