U okviru programa Manifestacije „Ilijaški dani 2019“ ovog utorka je Gradska biblioteka Ilijaš organizirala zanimljivu i izuzetno posjećenu likovnu radionicu „Razglednica moga grada“ . Zbog velike vrućine radionica je umjesto na  Trgu Alije Izetbegovića održana u prostorijama KSC Ilijaš.

Na radionici je učestvovalo više od 20 djece koji su imali zadatak da na kreativan, maštovit način iskažu svoj talenat i umijeće crtanja i prikažu simbole našeg malog lijepog grada.

Prema riječima voditeljice radionice Emire Džafić cilj je bio da se djeca druže, upoznaju, provedu kvalitetno vrijeme,  kao i da se dodatno promovišu simboli Ilijaša, koji mu daju svugdje prepoznatljivi imidž.  Za potrebe radionice urađeni su panoi sa fotografijama najznačajnijih objekata, prepoznatljivih mjesta, te su mališani crtali: cvijet Srebrenice, džamiju, šetalište, škole, KSC, Livca, stećke, Bijambare i druge ilijaške kulturno-umjetničke i prirodne objekte i znamenitosti.

Na kraju je radove ocijenila stručna komisija u sastavu: predsjednica Safija Beširević i članice Jasmina Masnopita i Fadila Fazlić.

Beširević je kazala da nije bilo lahko dati ocjene jer su svi radovi maštoviti, inovativni i imaju lični pečat svojih autora. Ali, najbolji među najboljima su radovi, odnosno likovne razglednice čiji su mladi autori : Nedreta Hasanspahić, Adin Karahodžić i Latifa Kovač. Svi oni su za Radio Ilijaš kazali da su uživali na radionici i da su na ovaj način željeli iskazati ljubav prema gradu i šta u njemu najviše vole, a novčane nagrade došle su kao dodatni podsticaj da nastave crtati i uživati u već tradicionalnim radionicama u organizaciji KSC Ilijaš.

Osim novčanih nagrada za najbolje, organizatori su obezbjedili i slatko osvježenje za sve učesnike.

Sljedeća radionica u sklopu „Ilijaških dana“ organizuje se u saradnji sa akademskom slikaricom Safijom Beširević, a planirana je za  subotu sa početkom u devet sati  na Trgu Alije Izetbegovića.

Share.

Comments are closed.