naslovna2Novogodišnji paketići velika su radost za sve mališane, a još kada je dodjela paketića začinjena mini koncertom omiljenog pjevača i velikog čovjeka Halida Bešlića, dječijoj sreći nikad kraja. Tako je ovog četvrtka bilo u Udruženju „Budi mi drug“ za čije je članove paketiće obezbijedila Bibija Kerla.
– Nisam znao za ovo udruženje, jer sam sva ostala obišao u Sarajevu. Ova su djeca sjajna i talentovana, vole da im se pristupa kao i ostaloj zdravoj djeci a to je moj način. Sistem treba pomoći i ovoj ustanovi, mi kao pojedinci možemo malo i to su ovakve akcije. Napravili smo mini koncert i otpjevali nekoliko mojih pjesama. Bibija me pozvala i ja sam rado prihvatio poziv za druženje s ovim mališanima,a sad ćemo dolaziti i češće, kazao je Halid uz koga su djeca oduševljeno i gromoglasno pjevala „Zlatne strune“, „Miljacku“, „Prvi poljubac“ i ostale neprolazne hitove.
Bibija Kerla kaže da je u svom humanitarnom radu, zbog pitanja jednog dječaka da li će dobti novogodišnji paketić, došla na ideju da organizuje akciju „365 dana-365 paketića“.naslovna
– Osim ove akcije, podijelit ću paketiće i u O.Š. Podlugovi, Vogošći, Varešu, Sarajevu. Pitala sam ovu djecu koja je njihova najveća želja i oni su rekli Halid Bešlić. Pozvala sam odmah Halida i brzo smo sve organizovali, rekla je Kerla zadovoljna što je obradovala mališane.
Dževada Čelik, majka dječaka Salke Čelika prezadovoljna je radom udruženja i ovom akcijom.
– Udruženje pruža dobre usluge, radionice, ove aktivnosti su dodatna radost. Naravno trebalo bi nam i puno više. Djeca vole da plešu, pjevaju, velika nam je čast što je Halid došao i djeci ne treba puno da budu sretni i zadovoljni, ovo su djeca koja isijavaju čistu ljubav, veli Dževada za Radio Ilijaš.
Predsjednica Udruženja “Budi mi drug” Meliha Mešetović kaže da je 2015. godina bila jako uspješna, imali su puno aktivnosti, punu podršku Općine Ilijaš.slika2
– Sretna sam i kao roditelj i predsjednica Udruženja što je Halid ovdje. On je čovjek humanista i hvala mu što je izdvojio svoje vrijeme za nas i došao da izmami osmijeh na lice naše djece. Ove smo godine obezbjedili paketiće preko Bibije Kerle i HKD Napredak, a uvijek se javi i neki donator, tako da svako dijete dobije po dva-tri paketića za Novu godinu, ponosno će Meliha.
Udruženje trenutno broji 55 članova, a pozivaju se i oni koji nisu članovi da dođu, prisustvuju radionicama i uvjere se koliko su djeca sretna.

 

Share.

Comments are closed.