U okviru projekta  “SPORTOM ZA NAŠE MJESNE ZAJEDNICE”, Udruženje sporta i sportske rekreacije Škola fudbala “Respect“realizovala je Općinsku ligu u malom fudbalu, koja se održala 05.maja 2018. godine i 12. maja 2018. godine na Sportskom igralištu u Srednjem.

Učešće na takmičenju uzelo je 5 ekipa mjesnih zajednica i 5 ekipa sportskih klubova sa područja općine Ilijaš, kojima je u okviru projekta dodjeljena i sportska oprema-dresovi. Prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina – MZ Srednje, drugo mjesto pripalo je ekipi MZ Dragoradi dok je treće mjesto izborila ekipa Škole fudbala “Respect“. Za najboljeg golmana takmičenja proglašen je Mahir Mandra, za najboljeg igrača Saudin Delija dok je za najboljeg strijelca turnira proglašen Edin Kulovac.

Na zatvaranju takmičenja prisutnim se obratio predsjednik Udruženja Admir Čehajić, koji je istakao značaj sporta i održavanja ovake vrste takmičenja te je čestitao takmičarima na fer i korektnoj igri. “Zaista smo ponosni što smo uspješno realizovali projekat “Sportom za naše mjesne zajednice” i posebnu zahvalnost upućujemo UNDP u BiH i Općini Ilijaš, mjesnim zajednicima i sportskim klubovima te ADRIATIC d.d Sarajevo, koji su omogućili sendviče i osvježenje za sve učesnike takmičenja“, kazao je Čehajić. Ceromonija zatvaranja takmičenja okončana je uručenjem zahvalnica za podršku i doprinos u realizaciji projekta.

Realizacijom projekta povećan je broj kvalitetnih sportsko-rekreativnih sadržaja za mlade i odrasle u Mjesnoj zajednici Srednje; omogućeno značajnije korištenje sporskog igrališta u mjesnoj zajednici a sve u cilju umrežavanja mjesnih zajednica i sportskih klubova.

Aktivnosti u okviru projekta “Sportom za naše mjesne zajednice“ realizuju se u okviru zajedničkog projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, kojeg finansiraju Vlada Švicarske  i Vlada Švedske, a provodi razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

Share.

Comments are closed.