MZ Stari Ilijaš i privrednici: uspješna treća godina podjele paketa socijalno ugroženim

Mjesec Ramazan, a posebno njegov kraj prilika je i vrijeme za darivanje i brigu o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija.  U organizaciji MZ Stari Ilijaš i u saradnji sa privrednicima općine Ilijaš već treću godinu zaredom organizira se akcija podjele prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama sa područja općine Ilijaš. Akcija je provedena u subotu 24. juna, dan pred Ramazanski bajram, a kako bi se mnogim manje sretnim sugrađanima otklonile brige za osnovnim potrebama, te donijeli osmijeh na lice i bajramsku radost.

Akcija je bila uspješna i prikupljeno je 88 paketa, pojedinačne vrijednosti 50 KM.

I ove godine, kao i prethodne dvije,  organizovali smo akciju povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli treću godinu zaredom ustrajati u našem nijetu i stvoriti prepoznatljivu akciju pomoći socijalno ugroženim na prostoru općine Ilijaš. Ove godine prikupljeno je 88 paketa pojedinačne vrijednosti 50,00 KM. Želim se zahvaliti privrednicima koju su prepoznali vrijednost ovog projekta i finansijski pomogli njegovu realizaciju, a to su: Standard d.d, Hodžex d.o.o, Halilović d.o.o, Arting BH d.o.o, Pelex d.o.o, Lišćevica Promet d.o.o, CitarProdukt d.o.o., kazao je Armin Matoruga, član savjeta MZ Stari Ilijaš.

U saradnji sa socijalnim radnikom Mersedom Orićem i Centrom za mentalno zdravlje Doma zdravlja Ilijaš formiran je spisak najugroženijih porodica sa prostora sedam mjesnih zajednica i to:  Lješevo, Ljubinići, Podlugovi, Mrakovo, Ilijaš Grad, Misoča, Luka i Stari Ilijaš. Svaki paket sadrži prehrambene artikle, kao i higijenske proizvode potrebne za svakodnevnicu, te slatkiše i namirnice potrebne za pripremu kolača i slastica. Transport paketa pomoglo je preduzeće Vodostan Ilijaš.

Da ne smijemo i ne trebamo zaboraviti bolesne i socijalno-ugrožene porodice, posebno u ovim mubarek danima, poruka je akcije, koja će se svakako nastaviti i u narednom periodu.

 document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);