Mart i lijepo vrijeme proteklih sedmica označili su početak građevinske sezone, kao i nastavak ili početak radova na sanaciji, rekonstrukciji i asfaltiranju puteva na području općine Ilijaš.

Prema informacijama koje smo dobili iz nadležne službe Općine Ilijaš u toku je nekoliko značajnih projekata u oblasti putne infrastrukture vrijednih stotine hiljada KM.

Prije svega u toku je projekat sanacije i rekonstrukcije puta Gajevi-Dragoradi  (dužina dionice 600m) i puta za Korita (dužina dionice 2000m).  Vrijednost radova: 529.140,12 KM.

Kao što smo nedavno pisali počeo je projekat i rekonstrukcija puta na dionici Misoča-Zenik dužine 2000 m.  Vrijednost projekta je 372.597,90 KM.  Izvođač radova je “Halilović” d.o.o. Ilijaš.

Također je počela izgradnja putne komunikacije u obuhvatu Industrijske zone „Luka“ Ilijaš, kao i u obuhvatu IZ „Željezara“.

Vrijednost radova je 515.406,22 KM, a izvođač radova : “GEO-PUT” d.o.o. Maglaj za IZ „Luka“ i 466.159,05 KM za IZ „Željezara“.

Osim toga, počela je i izgradnja pješačke staze u Misoči, čija je vrijednost 56.169,94 KM, a izvođač je firma „Halilović“.

Ovo su samo neki od ovogodišnjih planiranih projekata izgradnje putne infrastrukture na području općine Ilijaš.

Share.

Comments are closed.