Načelnik Fazlić upriličio prijem za Ivana Barića i Adina Kadrića – članove pionirske odbojkaške reprezentacije BiH

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić upriličio je prijem za najbolje odbojkaše Odbojkaškog kluba Ilijaš, koji su članovi pionirske odbojkaške reprezentacije BiH. Reprezentativci Barić Ivan i Kadrić Adin u prethodnoj sezoni ostvarili su zapažene rezultate u ovom sportu. Ivan i Aldin kao članovi pionirske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine  s kojom su učestvovali na Balkanskom prvenstvu za pionire koje je održano u Bugarskoj u junu 2017. godine, ostvarili su najbolji rezultat u ovoj konkurenciji do sad, plasmanom na četvrto mjesto.

Zdravko Barić, trener muške odbojkaške ekipe OK „Ilijaš“ u emisiji „Sport ponedjeljkom“ ističe da je igranje Barića i Kadrića u pionirskoj reprezentaciji BiH normalan slijed događaja

„Ivan i Adin igrali su za pionirsku reprezentaciju BiH i prošle godine. Ivan je bio kapiten reprezentacije i Adin igra već dvije godine. Ove godine su zaista postigli značajan uspjeh. Ravnopravno su se nosili sa najjačim reprezentacijama a to su reprezentacije Srbije i Turske“, kazao je trener Barić.

Ivan Barić je odbojku počeo trenirati prije devet godina. Iako je jedan od najmlađih reprezentativaca, postiže izvanredne rezultate.

„Prije tri godine sam putovao u Tursku sa reprezentacijom gdje smo učestvovali na festivalu odbojke. Prošle godine smo bili u Srbiji gdje smo osvojili peto mjesto. Ove godine sam bio kapiten i drago mi je da sam dio ekipe koja je ostvarila izvanredan rezultat“, kazao je Ivan.

Kadrić Adin je počeo trenirati odbojku u osmoj godini. Član pionirske reprezentacije je već dvije godine.

„U Bugarskoj smo  osvojili  najbolji rezultat bh. reprezentacije pionira. Kada nastupamo u reprezentaciji odgovornost je zaista velika ali prednost Ivana i mene jeste što se već duži niz godina poznajemo, za razliku od ostalih kolega iz reprezentacije“, kazao je Kadrić.

Ivan Barić i Adin Kadrić, kazali su da imaju cilj igrati  za prvi državni tim. Mladi reprezentativci zahvalili su se Općinskom načelniku na materijalnoj podršci, i kako kažu, sretni su da znaju da imaju podršku loklanih vlasti.

Također trener Zdravko se zahvalio Općini Ilijaš na redovnim sredstvima koja su primjer stabilnog finansiranja sportskih kolektiva, što u mnogim općinama nije praksa.  Zahvalnost je izrazio i KSC-u kao i drugim sponzorima koji pomažu odbojkaškom klubu.

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić čestitala je ovim mladim ljudim na izuzetnim rezultatima koji su postigli i poželjela puno sreće i sportskih rezultata u daljem radu. Općinski načelnik se također, pridružio čestitkama. Izrazio je posebno zadovoljstvo što općina Ilijaš ima reprezentativce u nekoliko sportova. Obećao je  finansijsku podršku Općine Ilijaš i u budućnosti, u skladu sa mogućnostima općinskog budžeta.  Na današnjem prijemu Općinski načelnik je uručio prigodne novčane nagrade Ivanu i Adinu.

Piše: Alma Omerović

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);