U programu  Radio Ilijaša gostovao je Mirza Bektić, koordinator Atletskog kluba Ilijaš i nastavnik tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi „Podlugovi“.  Teme su bile nova atletska sezona i završen ovogodišnji projekat Škole skijanja za ilijaške osnovce.

Atletski klub Ilijaš djeluje od 2007. godine, broj članova se stalno povećava, a sa svakog takmičenja vraćaju se sa osvojenim medaljama.

Tako je nedavno dugogodišnji član kluba Eldin Zoronjić postao državni prvak u kategoriji do 60 metara-prepone.

Atletika je sport koji ja volim i svi koji žele i imaju talenta mogu se upisati, tereninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom na Gradskom stadionu od 17, odnosno tokom ljetnog računanja vremena od 18 sati, treninzi su besplatni, sva sredstva koja dobivamo iskorištavamo za  kotizacije i za učešće na takmičenjima . Počinje atletska sezona, Atletski klub Ilijaš takmičit će se u svim kategorijama, iz nas je dugi pripremni period i nadamo se novim uspjesima, kazao je Bektić za Radio Ilijaš.

Treninzi se u zimskom periodu održavaju u Sportskoj dvorani Ilijaš, a nakon zime na Gradskom stadionu Ilijaš.

I ove će godine biti organizirana školska takmičenja, proljetni krosevi, kao i tradicionalni atletski miting BH Pošta u toku Manifestacije „Ilijaški dani“.

U petak 15. marta završena je Škola skijanja za ilijaške osnovce, učestvovalo je 213 učenika iz ilijaških osnovnih škola: „Hašim Spahić“, „Srednje“, „Stari Ilijaš“ i „Podlugovi“. Bektić je u projektu učestvovao kao nastavnik iz OŠ „Podlugovi“.

To je jedna sjajna ideja  i ovom prilikom zahvaljujem se bivšem ministru Elviru Kazazoviću na ovom projektu.Više od 200 ilijaških osnovaca imalo je mogućnost nekoliko dana boraviti na planini, udisati čist zrak, a većina njih, kad savladaju prvi strah, vrlo brzo nauče i skijati. Ova aktivnost se ogranizuje u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa.

Share.

Comments are closed.