MJESTO ZA REKLAMU

U  skladu sa Nastavnim kalendarom za školsku 2017/2018.godinu i zbog praznika, katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa , u periodu od 2.4 do 9.4. nije  realiziran nastavni proces.

Redovna nastava u drugom polugodištu ponovo počinje u utorak, 10.4.2018.godine. Tada će se u školske klupe ponovo vratiti i đaci ilijaških škola: “Hašim Spahić”, “Stari Ilijaš”, “Podlugovi”, “Srednje”, “Đulistan”, SŠC “Nedžad Ibrišimović” i PBK sa internatom Lješevo.

Nadamo se da su učenici kvalitetno iskoristili proljetni raspust i želimo im puno sreće u nastavku polugodišta. April će tradicionalno biti obilježen upisom prvačića.

Drugo polugodište za završne razrede srednjih škola završava se 14. maja, za učenike I i IX razreda osnovne škole  nastava će trajati do 11.06.2018, a za ostale razrede nastavna godina bit će okončana 20. juna 2018. godine. Planirani su dani odmora za prvomajske praznike, a  sredinom juna i slobodni dani povodom Ramazanskog bajrama, navedeno je u školskom kalendaru  Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Share.

Comments are closed.