Nastavak radova na rekonstrukciji Regionalne saobraćajnice R 445 u Malešićima

Nastavak radova na rekonstrukciji Regionalne saobraćajnice R 445, na dionici od pružnog prijelaza do mosta u Malešićima počinje danas.

Povodom uvođenja izvođača radova u posao Općinski načelnik Akif Fazlić, predstavnici Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i nadzora posjetili su danas ovaj lokalitet i razgovarali realizaciji projekta, vrstama i dinamici radova.

Riječ je o nastavku rekonstrukcije Regionalne saobraćajnice u Malešićima R 445 na dionici od pružnog prijelaza do mosta Malešići.

Dužina koja će biti rekonstruisana u ovoj fazi iznosi 650 m, a vrijednosti radova iznosi 420.000,00 KM.

Prilikom rekonstrukcije izvršit će se kompletna zamjena kolovozne konstrukcije, regulisat će se odvodnja oborinskih i fekalnih voda, ugradnja kolektora, a potpuno će se sanirati i proširiti most. U sklopu projekta planirana je izgradnja i uređenje pješačkih staza. 

Sredstva za realizaciju Projekta obezbijedila je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, izvođač radova je firma “Orman” d.o.o. Kiseljak, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Za vrijeme radova na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom trakom, te apelujemo na vozače da imaju strpljenja te da se pridržavaju privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

 d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);}