Obrazovano i stučno osoblje NK „Ilijaš“ kako Uprave tako i trenera ali i disciplinovanih članova dovelo je do izuzetno značajnih rezultata u ovom sportskom kolektivu. Predstavnici „NK Ilijaš“ zadovoljni su postignutim rezultatima ali  i pored toga, ambiciozni ciljevi zacrtani su i u prestojećem periodu. Prvenstveni i konstantni cilj Uprave NK „Ilijaš“ jeste okupljanje  mladih, promovisanje zdravog duha i tijela, što predstavlja trajnu investiciju u svakog dječaka pojedinačno, a u konačnici i razvoj zdrave zajednice i društva. Amar Dovadžija, predsjednik Upravnog odbora NK „Ilijaš“ govorio je za Radio Ilijaš o predstojećoj sezoni ali i o izuzetno važnim infrastukturnim projektima Gradskog stadiona Ilijaš.

„Od sljedeće sezone ide rekonstrukcija II lige gdje će od trenutne IV Lige, biti napravljenje dvije. Naš cilj je da budemo u prvih šest ekipa na kraju sezone kako bismo opstali u Ligi koja je treći rang u državi, a drugi u federaciji. Ono što mi posebno predstavlja zadovoljstvo, jeste rad sa omladinom. Pored seniorske ekipe, koja je ogledalo kluba, cilj nam je bio rad sa omladinskim pogonom. Zaista smo uspjeli u svojim ciljevima“, kazao je predsjednik Dovadžija.

Damir Beširević trener u omladinskom pogonu – selekcija pioniri istakao je da prvi put u histoji NK „Ilijaš“, kadeti i juniori  igraju u Federalnoj ligi.

„To je takmičenje na višem nivou u odnosu na dosadašnji period gdje su igrali u Kantonalnoj ligi Sarajevo. Ovaj nivo u kojem igraju veoma je zahtjevan kako organizaciono tako i finansijski. Pozivam sve naše sugrađane da dođu na naš Gradski stadion i prate utakmice koje su veoma kvalitetne. Selekcije kadeta i juniora postigle su zavidne rezultate u prva tri kola. U predstojećem  vikendu starta selekcija pionira u Kantonalnoj ligi, gdje učestvuju naši pioniri i pretpioniri. Uslovi u klubu zaista su se značajno popravili. Imamo vrhunsku sportsku opremu. Na raspolaganju nam je kako glavni teren tako i pomoćni. Organizaciono smo stabilni što govori o prisutnosti preko 100 dječaka u omladinskom pogonu“, kazao je trener Beširević.

Predsjednik NK „Ilijaš“ Amar Dovadžija najavio je brojne projekte u NK „Ilijaš“ kako infrastrukturne tako i one koji će dodatno osnažiti i poboljšati kadrovski status ovog kluba. Posebno zadovoljstvo iskazao je zbog ostvarene saradnje sa dva sportska kolektiva sa područja općine Ilijaš.

„NK Ilijaš trenutno ima pet takmičarskih kategorija. Također, sa školom fudbala „Tempo“ i Sportaskom akademijom „Ilijaš“ dogovorili smo da to budu u pravom smisli škole fudbala gdje će djeca učiti prve korake u fudbalu. Nakon toga, djeca dolaze u selekcije NK „Ilijaš“. Svi zajedno funkcionišemo i zaista je prelijep osjećaj da imate 250-300 dječaka na terenima Gradskog stadiona. Cilj nam je da ih kroz sport odgajama i da ih naučimo kako da se kroz život bore.  Preko Skupštine KS i Vlade KS obezbijedli smo 500 000,00 KM za prvu etapu rekonstrukcije Gradskog stadiona koja  podrazumijeva izgradnju tribina i svih pratećih objekata koje će moći koristiti sportski klubovi. Cilj nam je da kroz sport postanemo  centar okupljanja, kako za našu Općinu tako i za susjedne opštine. Važno je spomenuti da u srijedu poptpisujemo još jedan Ugovor koji se odnosi na rekonstrukciju glavnog i pomoćnog terena, što će još više poboljšati uslove u NK „Ilijaš“. Sretni smo da se o nama priča pozitivno i da postajemo prepoznatljivi kako zbog sportskih rezultata tako i zbog infrastrukturnih projekata  čija realizacija treba da počne“, istakao je Dovadžija.

Jedan od ciljeva Uprave NK „Ilijaš“ jeste da obezbijedi članovima kluba da nastupaju i na internacionalnim turnirima. U skorije vrijeme planirana je saradnja sa Coerver akademijom gdje će i treneri i igrači iz Ilijaša biti organizatori sportskih događaja i kampova u cijeloj BiH. Coerver akademija postoji u 105 država u svijetu što daje posebnu čast ilijašanima da sjedište iste bude u Ilijašu.

Mnogo uspjeha i sreće želimo Upravi i članovima NK „Ilijaš“ u predstojećem periodu.

Share.

Comments are closed.