Na Atletskom poligonu Koševo   je održano Pojedinačno Prvenstvo BiH u atletici za dječake i djevojčice (takmičari rođeni 2005 .godine i mlađi). Na takmičenju je nastupilo više od 300 takmičara iz 28 bh klubova.

Članovi Atletskog kluba Ilijaš samo tri dana nakon dobrog nastupa u Tuzli (na Prvenstvu BiH za pionire i pionirke) zabilježili su još jedan odličan nastup na državnom prvenstvu. Postignuti su odlični rezultati, osvojeni novi lični rekordi a nisku klupskih medalja upotpunila je još jedna medalja, ovaj put bronzana za štafetu 4 x 100 metara dječaci. Naš klub u ovoj disciplini predstavljali su Adin Avdić, Jasmin Mešanović, Mujo Salihović i Muhamed Muslić i sa vremenom 1.03,62 zasluženo su se domogli pobjedničkog postolja.

Odličan nastup zabilježile su i naše takmičarke u disciplini skok u dalj. Emina Omanović (2007. godište) nakon bronze u Tuzli ponovo je brilirala i popravila svoj lični rekord koji sada iznosi 4,65 i tek za koji centimetar izmakla joj je nova medalja. I Merjema Bulbul (2008. godište) iako jedna od mlađih imala je odličan skok od 4,03 a nastupila je i u disciplini 300 metara gdje je postigla odličnih 51,56. U sprinterskim disciplinama zapažen nastup imala je i Amina Muslić (2007. godište) pretrčavši dionicu od 100 metara za 15,07.

Svih 15 članova Atletskog kluba Ilijaš zaslužili su pohvale za svoj nastup na ovom Prvenstvu BiH i dokazali da se rad i trud koji pokazuju na treninzima isplati.

Share.

Comments are closed.