Sezona godišnjih odmora je pred nama,da bi izbjegli neugodnosti za vrijeme putovanja Vi i Vaše vozilo obezbijedite se BIHAMK-ovim članskim paketima koje možete dobiti u Auto-moto klubu Ilijaš. Izaberite svoj članski paket i osigurajte pomoć na cesti kao i brojne pogodnosti. Novo u članskim paketima je putničko-zdravstveno osiguranje (godina dana od dana učlanjenja). Vršimo izdavanje međunarodnih punomoći za upravljanje tuđim vozilom i internacionalnih vozačkih dozvola.

Dozvola za upravljanje tuđim vozilom koje prelazi granicu BiH neophodan je dokument za sve vozače koji koriste tuđe vozilo prilikom putovanja van granica BiH. Ovaj dokument služi kao dokaz nadležnim organima zemlje u koju se putuje da vozilo nije otuđeno, odnosno da se vozač njime služi uz izričit pristanak vlasnika. DTV se izdaje uz prisustvo vlasnika i korisnika vozila. Vlasnik mora predočiti saobraćajnu / prometnu dozvolu, ličnu kartu ili BH pasoš a korisnik BH pasoš ili ličnu kartu.

Dozvola za upravljanje tuđim vozilom koje prelazi granicu BiH se izdaje na vremenski period do isteka registracije (maksimalno do jedne godine).

 

Cijena izdavanja je 25KM.

 

Detaljne informacije možete dobiti u prostorijama Auto-moto kluba Ilijaš Banovac bb

 

033/400-031 amki@bih.net.ba

Share.

Comments are closed.