MJESTO ZA REKLAMU

U okviru manifestacije „Ilijaški dani 2018“ obilježen je i veliki jubilej 40 godina Radio Ilijaša. Program su vodili nekadašnji voditelji Enver Šadinlija i Semir Spahić koji su na sebi svojstven način dočarali kompletnu atmosferu. I “Vispak” Visoko se potrudio da ugođaj bude potpun te  je sve posjetitelje počastio kafom iz najveće džezve. Sponzori jubileja bili su : Općina Ilijaš, načelnik Akif Fazlić, Vispak Visoko i Sportsko-rekreativni centar SRCA Ajdinovići.

Direktor KSC i Radio Ilijaš  Benis Fazlić je podsjetio na rad prethodnih godina i obećao kako će Radio ostati u službi svojih građana :

Kao što reče veliki pisac Meša Selimović “Nekad i sad to su dva različita čovjeka“. Mi se svakako nadamo da smo za ovih 40 godina postali bolji, a 40 godina je doba sazrijevanja i doba najveće plodnosti. Ulazimo u petu deceniju, ostajemo vjerni sebi i Vama. Radio Ilijaš  je već 40 godina važan (u teškim situacijama – rat, elementarne nepogode pokazat će se i kao najvažniji)  stub informisanja općine Ilijaš.  Uz ovaj jubilej, nadamo se da ćemo i u  narednom periodu biti uspješni kao do sada , te obećavamo da ćemo se truditi ispuniti našu obavezu informisanja, edukacije i zabave naših sugrađana. U protekle pune četiri decenije- desetine ljudi, profesionalaca bili su dio ovog kolektiva. Nestala je država u kojoj je davne 1978. godine svoje prve talase u eter pustio tadašnji Radio Ilijaš. Ono što je ostalo jako, što se nije promijenilo od nastanka ovog medija i novinarstva općenito,  je osnovna nit novinarstva koja ovaj medij i dalje čini jakim,  a to je vijest. Rad Radio Ilijaša sastavni je dio rada i uspjeha JU KSC i Radio Ilijaš, a od svog osnivanja do danas prate ih brojni realizirani projekti i profesionalni uspjesi. Naša Manifestacija “Ilijaški dani”, naše pozorišne predstave, koncerti, filmovi, muzičke i kulturne manifestacije, literarni nagradni konkursi povodom brojnih značajnih državnih i vjerskih praznika, naši turniri i sportski događaji, naše nagradne igre, a posebno naši dragi pokrovitelji, sponzori, poslovni partneri  i opredjeljenje da uvijek budemo na usluzi korisnicima i građanima  ono su što nas je do sada izdvajalo i što ćemo unapređivati i u budućnosti“.

Punu podršku ovom mediju svakako svesrdno pruža i Općina Ilijaš na čelu sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, koji se povodom jubileja obratio posjetiteljima.

Čestitam svim koji su vezani za ovaj medij i čestitke povodom 40 godina funkcionisanja ove značajne institucije. Ovo je veliki jubilej i malo je radio stanica koje se mogu pohvaliti tim dugogodišnjim radom i zato još jednom čestitam. Radio Ilijaš prenosi sliku svoga grada i njegovih građana, njihov duh i karakter, kulturu i emociju i mislim da je u tome naš radio uspio. Nadam se da će i dalje ovaj medij širiti pozitivnu priču o svom gradu i još jednom čestitke svima povodom velikog jubileja“.

Plakete za izuzetno uspješan rad su dobili i uposlenici koji rade više od  20 godina u ovom mediju: Fadila Fazlić, Jasmina Masnopita, Nermina Avdibegović, Semir Spahić, Amer Mešetović i Mirsad Pajić.

Zahvalnice za izrazito uspješnu i dobru saradnju su dobili svi komitenti Radio Ilijaša. Goste je zabavljao Harun Mehmedagić.

Fotogaleriju pogledajte na fb profilu Radio Ilijaša.

 

 

 

Share.

Comments are closed.