Odlična igra ilijaških stonotenisera u Beogradu

Reprezentativci BiH iz našeg kluba Mešetović Harisa i Hamza Kamenjaš vratili su se sa velikog međunarodnog turnira u stonom tenisu koji je održan u Beogradu. Naši takmičari su pokazali odličnu igru i opravdali su poziv u reprezentaciju BiH.

 

Hamza Kamenjaš  i Toni Ramljak u ekipnoj fazi takmičenja su pobijedili Crnu Goru SA 3:2 a u neizvjesnom meću su poraženi od reprezentacije Češke sa 3:2 čime nisu izborili plasman u dalje takmičenje u ekipnoj konkurenciji . Njih dvojica su u dublu pobijedili favorizovani dub iz Hrvatske a za ulazak među 8 nisu imali dovoljno sreće u neizvjesnom meću poraženi su od portugalskog dubla Bessa/ Korea sa 3:2. Obzirom da je ovo bio reprezentativni debi za obojicu rezultati su odlični.

 

Harisa Mešetović u grupi je osvojila I mjesto porazivši redom Pinku Marinu iz Srbije, Klempererovu Annu iz Češke i Nikolić Sofiju iz Srbije za ulazak među 8 najboljih pobijedila je Wrzosek Wiktoriju iz Poljske, nakon toga nemilosrdnim žrijebom u borbi za medalju igrala je sa Radmilom Tominjak iz Srbije od koje je izgubila sa 3:1 iako je u četvrtom setu naša Haris vodila sa 9:5 i dva poena su je dijelila do petog odlučujućeg seta. Važno je napomenuti da je Harisina protivnica na kraju osvojila prvo mjesto.

U dublu sa Gnjatić Marijom zabilježile su pobjedu protiv igračica iz Srbije Antić/ Sladaček a u meću za polufinale poražene su od srbijanki Nikolić/Nikolić koje su na kraju osvojile srebrenu medalju.

Sa četiri pobjede u pojedinačnoj konkurenciji protiv igračica iz europskih stonoteniskih sila u mlađim kategorijama Srbije, Češke i Poljske i egal meću sa izvanrednom Radmilom Tominjak Harisa je pokazala da spada u sam europskih vrh kadetkinja.

Nakon nekoliko dana pauze Hamza i Harisa nastavljaju igre u mećevima Premier lige za žene i muške, idući vikend muška ekipa gostuje ekipama Ormanj u Hadžićima i Vogošći a curice su domačini ekipama Prijedora iz Stens 73 iz Cazina- saopćili su iz STK “Hašim Spahić ” Ilijaš.

 document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);