Savez za bolju budućnost sinoć je održao predizborni skup za Ilijaš i Vogošću u KSC Ilijaš. Prisutnima se obratio Nijaz Mašić, predsjednik OO SBB Ilijaš, koji je poželio dobrodošlicu podsjetivši na aktuelno stanje: – Savez za bolju budućnost izlazi na izbore da se bori  protiv teškog stanja u našem društvu  na svim nivoima. U proteklom periodu naši članovi koji obnašaju određene funkcije su dali ograoman doprinos u poboljšanju kompltene situacije -kazao je Mašić i pozvao građane da glasaju za SBB i Fahrudina Radončića. Na skupu u Ilijašu su predstavljeni svi kandiati SBB za sve nivoe vlasti.

U svom obraćanju okupljenim građanima, Ismir Jusko, nosilac državne liste SBB-a, podsjetio je da je u njegovom mandatu na čelu Ministarstva prometa i komunikacija BiH, zahvaljujući usvojenoj Strategiji transporta BiH, dobiveno 2,7 milijardi maraka za razvoj putne infrastrukture.

Mirzeta Kešić–Lelo, kandidatkinja za Skupštinu KS,  je podsjetila da niko ne smije dijeliti građane ove zemlje:

Moj suprug je redovni profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu, čovjek koji je autor više od 130 naučnih radova i 20 univerzitetskih knjiga. U Ilijašu smo osnovali Udruženje za zaštitu životinja te prvi zoološki časopis u BiH. Ja sam iz Sandžaka, moj muž je iz Sarajeva. Mi smo jedno srce i nas niko ne smije dijeliti  – kazala je Mirzeta Kešić-Lelo.

 Doktor Mirsad Kacila, nosilac liste za Parlament FBiH, u svom je govoru istakao potrebu hitnog popravljanja stanja u zdravstvu.

Bekir Đedović, kandidat za Skupštinu KS, kazao je da će on izaći iz politike ako Fahrudin Radončić ne bude član Predsjedništva BiH.

Branio sam BiH četiri godine, branim je rovovski u Općini Vogošća kao vijećnik. Neki zagovaraju kako će se otcijepiti. Neće, vjerujte. Radončić jedini može spasiti i odbraniti Bosnu i Hercegovinu – rekao je Đedović.

Na skupu u Ilijašu govorio je i predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić:

 – Veceras mi je izuzetna čast govoriti u Ilijašu. Atmosfera je veoma dobra,  ljudi žele da neki odu sa vlasti, dok rijeka mladosti svakim danom odlazi iz ove zemlje. Vlast treba da se boji građana , a ne građani vlasti.  Mi želimo i možemo da promijenimo situaciju, i neće nas zaustaviti paljenjem  auta i  sijanjem laži. Bošnjaci su danas potpuno devastirani, mi tom narodu moramo da vratimo ono što su nekad imali. Imamo ekonomski plan i viziju,  poručujem vam da birate sposobne i pametne ljude– kazao je Radončić u Ilijašu.

Share.

Comments are closed.