Izvještajno-izborna sjednica Skupštine Udruženja porodica nestalih Ilijaš, osma po redu, održana je u sali općine Ilijaš sa početkom u 17:00 sati. Usvajanje izvještaja o radu za 2017. i usvajanje Programa rada za 2018. bile su, između ostalih tačaka dnevnog reda, koje su jednoglasno usvojene. Zekija Avdibegović, reizabrana je na Skupštini za predsjednicu Upravnog odbora.

„Naš prvenstveni cilj je pronaći naše najmilije. Na ovoj Skupštini ponovo sam dobila povjerenje naših članova  ali zaista mi je žao da nemamo mladih ljudi koji su nam itekako potrebni. Naše Udruženje radi sa svim udruženjima. Žene su zaista jedna jaka strana našeg društva i apelujem na sve mlađe žene da se uključe i bore za istinu.  Mi idemo i na sudove, borimo se, pratimo tužbe. U prethodnoj godini imali smo 4 identifikovane osobe, ti smo ukopali. Nadam se da ćemo uspjeti u svojoj borbi“, kazala je Avdibegović.

U ime načelnika općine Ilijaš, obratio se Nijaz Spahić  pomoćnik načelnika u Službi za boračka pitanja.

„Čestitam vam na prethodnom radu i novoizabranim i potvrđenim članovima Upravnog odbora. U predstojećem periodu želim Vam mnogo više rezultata. Općina Ilijaš i dalje će podržavati vaše Udruženje. Sve vrijeme pratim rad udruženja i zaista se nadam da ćete ispuniti svoju misiju. Svim porodicama želim sabura, lahke dane Ramazana i da dočekamo Bajram u rahatluku ali prije svega da sve porodice pronađu svoje najmilije“, kazao je Spahić.

Povodom Dana bijelih traka, kada se Prijedor, ali i cijeli svijet, prisjeća 3.176 ubijenih građana ovog grada, žrtava srpskih vojnih snaga, članovi Skupštine UPN općine Ilijaš simbolično su nosili bijele trake.

Share.

Comments are closed.