Na veliko oduševljenje naših najmlađih i njihovih roditelja sinoć je u kino sali Ilijaš sa početkom u 18:00 sati upriličena lutkarsko-glumačka predstava pod nazivom „Vrijeme za bajku“.

Naši mališani su imali priliku da uživaju, pjevaju i budu nasmijani zajedno sa glumcima, a podjednako su bili raspoloženi i roditelji.

 „Vrijeme za bajku“  je jedna jako interesantna predstava za djecu koju je napisao češki pisac, a radi se o kompilaciji dvije bajke „Crvenkapa“ i „Princeza na zrnu graška“ za dva glumca koji uz pomoć lutki i maski igraju sve likove u toj predstavi. Glumci razvijaju maštovitu igru čiji je cilj zabaviti najmlađe i uljepšati im nepuni sat vremena njihovog života.

Jovan Krstić, glumac u lutkarsko-glumačkoj predstavi „Vrijeme za bajku“ kaže da je ovu predstavu napisao češki pisac, te je istakao značaj lutki koje se pojavljuju u toku predstave.

„Češki pisac je napisao ovu jednu jako interesantnu predstavu, a radi se o kompilaciji dvije bajke „Crvenkapa“ i „Princeza na zrnu graška“ za dva glumca koji uz pomoć lutki i maski igraju sve likove u toj predstavi. Iz ove predstave djeca mogu dosta naučiti i edukativnog je karaktera, radi se o borbi dobra i zla gdje ono dobro uvijek na kraju svake priče pobjeđuje. Pozorište „Bubamara“ iz Beograda radi već dugi niz godina kao privatno dječije pozorište i bavi se raznim predstavama. Nastojimo koristiti sve elemente i dramske igre, ali i elemente lutkarstva. Iako je ovo mogu slobodno kazi jedan jako zahtjevan posao meni pričinjava veliko zadovoljstvo. Jako sam sretan što ovaj posao obavljam već 40 godina, drago nam je da našu najmlađu publiku možemo razveseliti kao i njihove roditelje. Mališani uživaju u predstavi i navikli smo na njihovu reakciju, i u svim krajevima reaguju tačno tamo gdje treba.  Djeca su zaista iskrena i ako im se nešto dopada onda će to nagraditi velikim aplauzom i osmijehom, ako ne to se vidi na njihovim licima“, kazao je Krstić.

Dječak Daris Tisovina kaže da je jako sretan što će gledati predstavu i raduje ga druženje i zabava sa drugom djecom.

„Prije sam gledao predstavu „Maša i medo“ i „Spužva Bob“. Sad sam došao sa babom i sretan sam što ću se zabaviti“, istakao je Daris.

Brojni Ilijašani koji su gledali ovu lutkarsku predstavu nisu krili svoje oduševljenje, a na kraju su nagradili zabavne glumce velikim aplauzom.

JU KSC i Radio Ilijaš  i u narednom zimskom periodu kroz različite aktivnosti nastojat će obogatiti ponudu kulturnih sadržaja u kino sali Ilijaš.

Share.

Comments are closed.