Svečana sjednica  Naroda i Pravde za općine Ilijaš i Vogšća kojoj su prisutvovali  i novimenovani ministri održana je sinoć u sali Općine Ilijaš. Za početak prisutnima se obratila predsjednica  Općinskog odbora Ilijaš Vernesa  Bešlija koja je sve pozdravila  i zahvalila se na velikom odzivu.

Među domaćinima bio je i Midhat Kerla, predsjednik  Općinskog odbora Vogošća. On   je za Radio Ilijaš izjavio :“Ovaj večerašnji skup je nastojanje Naroda i Pravde da i nakon izbora dođemo među naše građane, da naši  ministri  čuju njihove potrebe jer u  toku je Nacrt Budžeta KS, kako bi se   neke stavke mogle uplanirati”.

Predsjednik stranke  Elmedin Konaković je  kazao da je  njihova obaveza da obilaze građane kao i prije izbora kako bi čuli njihove potrebe .

Večeras  smo prezentirali mali izvještaj o dešavanjima NiP u proteklom periodu,  jer mi imamo ozbiljnu ulogu u Kantonu Sarajevo, dio smo vladajuće koalicije. Također smo htjeli poslati poruku građanima Ilijaša da nema nikakvih političkih turbulencija, što znači da ćemo projekte  vezane za njihov život  finansirati   jednakim ili većim intenzitetom bez obzira da li je načelu općine pripadnik neke druge stranke. To je možda i naša najveća  potreba da objasnimo ljudima jer imamo vodeću ulogu u KS. Građani su imali priliku upoznati naše ministre,  troje koji nisu bili  dio NiP, ali koji su eksperti u svojoj oblasti, ovo je ujedno i prilika da se naši građani uvjere da su to normalni, dostupni  i prisutupačni ljudi. Naša je obaveza da jednom bar u tri-četiri mjeseca obiđemo naše građane i spoznamo njihove potrebe, kazao je  Konaković za Radio Ilijaš .

Građani Ilijaša su imali priliku da upoznaju i ministre Amela Kovačevića,  ministra finansija KS,  Admira Katicu   ministra  unutrašnjih poslova KS i Harisa Bašića,  ministra  za privredu KS.

Share.

Comments are closed.