MJESTO ZA REKLAMU

Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo, povodom 09. maja „Dana Zlatnih ljiljana“ i „Dana pobjede nad fašizmom“, a u okviru manifestacije „Dani Kantona Sarajevo“, organizovao je 20. tradicionalni susret i druženje svih članova Saveza, te uvaženih gostiju iz društvenog i političkog života grada, kantona i države.

Ovogodišnje druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja te porodica šehida i poginulih boraca dobitnika priznanja počelo je jutros obilaskom mezarja šehida u organizaciji općinskih delegacija te polaganjem cvijeća i učenjem Dove šehidima i poginulim borcima.

Nakon toga organiziran je zajednički odlazak na Veliko polje-Igman, gdje je položeno cvijeće na Šehidskom mezarju i odata počast palim braniteljima te organiziran historijski čas.

Na Velikom polju odata je počast i borcima Narodno-oslobodilačkog rata (NOR).

Uime Kantona Sarajevo ovoj manifestaciji je prisustvovao premijer KS Adem Zolj i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo.

„Igman je specifičan za odbranu Sarajeva i Bosne i Hercegovine i tada smo znali da nema povlačenja. Nema povlačenja ni sada i to je poruka sa ovog mjesta“, kazao je premijer Zolj.

„Nema nazad, samo naprijed“, poručio je kantonalni premijer.

Ministar Fišo je ovom prilikom istakao da mu je velika čast biti na ovom mjestu, odakle se šalju poruke pravde, istine i dostojanstva.

„Naši heroji su pokazali koliko se voli domovina i to nećemo zaboraviti. Neki nas danas pokušavaju podijeliti i neće u tome uspjeti. Neka nas ne diraju, jer dobiće još žešći odgovor. To je naša poruka sa Igmana“, naglasio je ministar Fišo.

Dodao je da će biti nastavljena podrška uhapšenim braniocima i komandantima koji su nepravedno osumnjičeni za navodne ratne zločine.

„Mi smo napravili konkretan strateški plan pomoći, sa konkretnim mjerama i potezima za pomoć i istjeraćemo pravdu na čistac“, poručio je ministar Fišo.

Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Kantona Sarajevo Ismet Godinjak također je uputio riječi podrške nedavno uhapšenom generalu Armije RBiH Atifu Dudakoviću i ostalim uhapšenim braniocima te dodao da „smo svjedoci da Tužilaštvo i Sud BiH pokušavaju da nas izjednače sa agresorima“.

Dodao je da će u okviru Fondacije za pomoć uhapšenima braniteljima biti omogućena najedakvatniija podrška i pomoć.

Izvor: Vlada KS

Share.

Comments are closed.