Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović uputili su čestitku povodom Nove hidžretske 1442. godine u kojoj se kaže:

Ovih dana muslimani širom svijeta prisjećaju se događaja hidžre (seobe) Muhammeda a.s. sa svojim vjernicima iz Meke u Medinu.  Taj događaj muslimani su uzeli za početak računanja svoga kalendara i na taj način izrazili spremnost da im taj događaj bude trajna inspiracija u čuvanju vjerskih propisa i Božanske riječi.

Želimo  da Vam Nova hidžretska godina donese blagostanje, radost, napredak i zdravlje, te da ih sa svojim najdražima u sreći i rahatluku dočekate još mnogo.

-Neka  ljudska dobrota, otvorenost, gostoljubivost, zajedništvo, solidarnost i druge poruke Hidžre budu temelj izgradnje  još boljih odnosa među ljudima, sa uvjerenjem da će se u našem zavičaju zauvijek sačuvati prepoznatljiva otvorenost za sve ljude dobre volje što se pokazuje i danas kada su u Ilijašu svoj dom pronašli ljudi iz više od 50 općina i gradova.  Svim muslimanima, a posebno u Ilijašu,  upućujemo najsrdačnije čestitke povodom Nove hidžretske godine.

Share.

Comments are closed.