Općinski načelnik Akif Fazlić posjetio je MZ Kamenica u povodu realizacije infrastrukturnog  projekta odnosno izgradnje puta Gaz Bareta. Radi se o putnom pravcu od 420 metara, vrijednosti  47.197,50 KM.

Pored putne infrastrukture, načelnik  Fazlić je naglasio i mnoge druge projekte koji su realizovani ali i planirani za predstojeći period na ovom području.

„Ovo je najperspektivnija destinacija za gornji dio općine Ilijaš. Ovo je najveće mjesto s aspekta broja stanovnika i ima sve resurske za dalji razvoj. Naravno da je bilo teško sve to pokrenuti poslije onog što se dešavalo  u agresiji na BiH kada je sve uništeno od infrastrukture što je tada postojalo. Kao što vidite, kuće su obnovljene, ono što je ključno obnovljena je infrastruktura. Mnogo se radilo na izgradnji vodovodnih sistema i to će i dalje ostati jedan od prioriteta. Jendo od pitanja koje će biti fokus jeste zaokruženje izgradnje tretmana fekalnih voda. Ovdje je puno sekundarnih mreža kada je u pitanju odvodnja fekalija. Međutim, to treba sistemski riješiti i u projektnom smislu svesti na jedno mjesto. Važno je izgraditi i prečistač. Ovo mjesto vidimo kao zonu stanovanja, tonu gradnje vikend objekata, turističkih objekata i gdje treba razvijati proizvodnju zdrave hrane. Turizam  i proizvodnja zdrave hrane će biti naše opredjeljnje da se ovo područje razvija u tom pravcu. Očekujemo veliki broj ljudi da ovdje stanuje, razvija svoje biznise i proizvodi zdravu hranu“, istakao je načelnik.

Akif Šehić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica istakao je da je MZ Kamenica doživjela infrastrukturni preporod.

„Najzaslužniji  za to su stanovnici MZ Kamenica i Općina Ilijaš. Urađeno je mnogo na putnoj infrastrukturi a svjedoci smo i još jednog projekta koji je realiziran. To je putni pravac Gaz Bareta u dužini od 420 metara. Nastavljamo sa izgradnjom puteva i planiran je put Gaj – Dautovići, Elezovići  – Gradina, Bibići, i  još neki sporedni putevi. Izuzetno smo zadovoljni ulaganjem Općine Ilijaš u našu mjesnu zajednicu“, kazao je Akif Šehić.

Vejsil Šehić, mještanin MZ Kamenica  kazao je da je od poslijeratnog perioda urađeno mnogo u MZ Kamenica.

„Nekada je bio san da se naselje poveže sa regionalnom cestom. I to je urađeno. Međutim, danas svjedočimo da aktuelni načelnik Fazlić i njegovi saradnici  spajaju lokalne puteve iz svih pravaca. To je nešto što je zaista za svaku pohvalu. Predsjednik Savjeta MZ Kamenica je prethodno govorio i o mnogim drugim projektima koji su realizirani na ovom području“, istakao je Vejsil Šehić.

Ramiz Bibić, mještanin MZ Kamenica zahvalio se Općini Ilijaš koja konstantno ulaže u MZ Kamenica za dobrobit svih građana ovog područja.

„Bez infrastrukture nema ni života. Nama na ovom području su od posebnog značaja ovakvi projekti“, kazao je Bibić.

Predstavnici MZ Kamenica ističu da u skorije vrijeme očekuju početak radova i na drugim najavljenim infrastrukturnim projektima koji su neophodni za kvalitetniji život građana ove mjesne zajednice.

Share.

Comments are closed.