Radovi na izgradnji nove Policijske stanice Srednjem  su u toku.  Na mjestu radova   danas je  bio i ministar MUP –a  KS Vedran Mulabdić  koji je za Radio Ilijaš pojasnio koje će biti prednosti izgradnje  takvog objekta.

Danas smo ovjdje  da vidimo kako napreduju radovi na Policijskoj stanici Srednje.  Već duži niz godina se planira izgradnja objekta ,  i mi smo ove godine obezbjedili sredstva u iznosu od 380.000,00 KM, rok za završetak radova je kraj ove godine.  Cilj nam je smanjiti troškove i vrijeme  našim građanima koji žive na ovom području, u smislu da se za svaku povrdu ne upućuju u Ilijaš. Intencija su naši građani jer mi smo njihov servis. Objekat će biti građen u tri etaže veličine 238 metara kvadratnih korisne površine, što uključijuje kancelarije, garaže i prateće objekte.

Ministar Mulabdić je najavio i planove vezano za novi objekat sjedišta MUP-a KS.

U budžetu za ovu godinu od Vlade KS, na zahtjev resornog ministra, dobili sredstva za izgradnju novog objekta sjedišta MUP-a KS, što je kapitalni projekat ne samo za MUP nego i za Kanton Sarajevo.

Mnogo je projekata planirano u narednom periodu,  između ostalih ministar je izdvojio i utopljavanje zgrade Policijske stanice  Ilijaš.

Share.

Comments are closed.