Nakon što je u mjesecu septembru u kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića održan radni stastanak u vezi nastavka izgradnje distributivne gasne mreže u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš, danas su počeli radovi.

Tema sastanka bila je izgradnja distributivne gasne mreže, isporuka i montaža rejonske regulacione stanice i distributivne gasne mreže  u Industrijskoj zoni Luka Ilijaš, čiji su finansijer Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo u vrijednosti od 200.000 KM.

Planirano je da se izgradi dio gasne distributivne mreže spoj gasovoda Semizovac-Ilijaš, izgradnja Rejonske regulacione stanice, te dio gasne distributivne mreže od Rejonske regulacione stanice do izrađenog dijela gasne distributivne mreže u Industrijskoj zoni Luka, koji je položen u trotoar novoizgrađene saobraćajnice i izgradnja dijela distributivne gasne mreže pored firme Ilmexa i firme Sako.

Ovim projektom će se omogućiti privrednim subjektima u Industrijskoj zoni Luka, kao i budućim investitorima mogućnost brzog i lahkog priključka na gasnu mrežu. Ovaj projekat će dugoročno utjecati na samanjenje štetnih agenasa u zraku, što će doprinjeti manjem zagađenju zraka i očuvanju životne okoline u Ilijašu.

-Ovo je jako bitan projekat za cijelo naselje i industrijsku zonu Luka. Zahvaljujemo se općinskog načelniku i službama jer su uložili puno truda i rada kako bi se projekat iplementirao, javlja nam predsjednik MZ Luka Elmin Brkić.

Foto: ilijas.info

Share.

Comments are closed.