Počeo je 12. Auto –Rally Ilijaš u organizaciji AMK Ilijaš kod TC Bingo. Ovaj tradicionalni događaj okupio je ljubitelje četverotočkaša i vožnje za još jedno ugodno druženje i eventualno osvajanje nagrada i takmičenja koje se boduje za Državni šampionat. O tome više za Radio Ilijaš govori predsjednik AMK Ilijaš Nihad Bučuk.

Takmičari dolaze iz svih krajeva zemlja, oni koji su lincencirani pri Automoto savezu BiH, to su naši prijatelji iz Tuzle, Jajca i ostalih bh. gradova. Na parkingu ispred tržnog centra BINGO Ilijaš vozit će se prvi ispit spretnosti, , a potom i drugi ispit spretnosti, nakon čega će se izvršiti proglašenje pobjednika po klasama. Rally se boduje za prvenstvo BIH za 2019. godinu u: 1. automobilističkom sportu – ocjensko spretnosne vožnje  za što se primjenjuju odredbe Pravilnika za sport SAMS-a BiH. Rally je upisan u kalendar takmičenja za 2019. godinu kod SAMS BiH, kazao je Bučuk napomenuvši da ima oko 25 prijavljenih učesnika.

Alije Karabašić iz Jajca jedan je od veterana kojima je vožnja u krvi, osvojio je do sada mnogobrojne nagrade i šampionate a u Ilijašu je više godina bio najbolji. To je svojevrsna porodična tradicija u koju su osim Alije uključeni i zet, a nekada i kćerka. Alija na ovakvim takmičenjima učestvuje 42 godine.

-Bio bih zadovoljan jednim od prva tri mjesta, šalim se najvažnije je da se družimo i da održavamo tradiciju a rezultat je manje važan, kaže nam Alija

Prisutnima je puno sreće i uspjeha poželio vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš Anel Bumbulović, koji je Rally i zvanično proglasio otvorenim.

Rally je automobilistička, sportsko turistička manifestacija koja ima za cilj popularizaciju i razvoj auto sporta i turizma u BIH. Ilijaško takmičenje doprinosi tom cilju.

Share.

Comments are closed.