MJESTO ZA REKLAMU

Sportska dvorana Ilijaš i Stonoteniski klub ” Hašim Spahić ”   domaćini su “Trećeg međunarodnog memorijalnog turnira u stonom tenisu ” Fikret Fazlić – Fikro ” koji se igra u spomen na rahmetli Fikreta Fazlića jednog od osnivača i trenera STK „Hašim Spahić“ Ilijaš. Turnir je počeo u 09:00 sati. Odziv učesnika premašio je očekivanja na zadovoljstvo organizatora, koji pozivaju sve građane Ilijaša da dođu i odaju počast rahmetli Fikri.

„Za nas ilijašane, ovaj turnir je veoma važan jer odajemo počast i sjećanje na našeg rahmetli Fikru. Čovjek koji je pokrenuo stonotenisku priču u Ilijašu i čovjek koji je došao iz mnogo ozbiljnijih sredina i klubova i napravio ovo što mi danas imamo. Emocije su pomiješane na današnji dan, sjeta i tuga s jedne strane, a ponos s druge strane. Ponosni smo na Fikru, ponosni na roditelje i djecu koji su članovi našeg kluba. Danas će učestvovati oko 100 igrača. Očekujemo dobre mečeve i rezultate. Nadam se da će ilijašani doći da odaju počast Fikretu Fazliću i Rami Marukiću, dugogodišnjem predsjedniku Skupštine kluba, koji su zajedno osnovali isti. Ovo je prvi turnir u BiH na kojem se ne plaća kotizacija. Zahvaljujući načelniku Akifu Fazliću koji je pokrovitelj ovog turnira, pored besplatnih kotizacija, obezbijedili smo sokove i sendviče za naše najmlađe. Koristim priliku da svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam Vaskrs i zaželim im mnogo zdravlja i sreće“, kazao je Senad  Čustović predsjednik STK „Hašim Spahić“.

Na turniru učestvuju takmičari od 7-70 godina u deset starosnih kategorija: početnici, kadeti, kadetkinje, juniori, igrači 30-39 godina, profi kategorija, veterani 40-49 godina, veterani 50-59 godina, veterani +60 godina i veteranke. Pozivamo sve ljubitelje stonog tenisa da dođu u sportsku dvoranu i prisustvuju odličnim mečevima i da svojim prisustvom daju doprinos sjećanju na rahmetli Fikreta Fazlića i rahmetli Ramu Marukića, dugogodišnjeg predsjednika Skupštine kluba koji su najveći “krivci ” što je ovaj klub formiran.  Na kraju turnira, bit će  uručene diplome, pehari i medalje za najbolje.

Share.

Comments are closed.