Nogometni turnir “Šehidima Kamenice” počeo je jutros Svečanim otvorenjem u 10:00 sati. Turnir se igra u okviru manifestacije „Ilijaški dani 2019“ godine u organizaciji MZ Kamenica. Pored turnira, u ovoj MZ planirano je i narodno veselje, ali i tradicionalna dova koja će biti upriličena sutra.  Akif Šehić, predsjednik Savjeta MZ Kamenica zahvalio se kolegama iz Organizacionog odbora koji su proteklih 15 dana vrijedno radili kako bi svi događaji protekli u najboljem redu ali i samim učesnicima današnjeg turnira.

„Prije svega upućujemo zahvalnost svim našim šehidima koji su dali živote da bismo mi imali slobodu. Turnir smo posvetili šehidima. Potrudili smo se da organizacija bude na nivou. Sutra je na programu tradicionalna dova a poslije dove narodno veselje. Kamenica je poznata po tradicinonalnoj dovi i postoji jedna opaska u našem narodu da su „djeca morala slušati cijelu godinu da bi ih roditelji pustili da idu na dovu“. Poslije rata, ovdje je manje naroda, ali smo odlučili da organizujemo ovaj događaj i okupimo narod. Sa pripremama smo počeli prije 15 dana, pripremili smo teren, pokosili travu kako bi bilo dostojanstveno okupljanje, a sve zbog naših šehida. To su moja braća i moji prijatelji. Naša nada je naša omladina. Oni trebaju da znaju šta su šehidi učinili za sve nas“, kazao je Akif Šehić.

Rasim Šehić, suorganizator i vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš istakao je važnost ovog turnira, jer je posvećen najhrabrijim sinovima naše države – šehidima.

„Važno nam je da ovaj dpgađaj bude na nivou. Svjedoci smo da je jedno vrijeme prestao interes za organizaciju ovog događaja ali zaista želimo da ovaj društveni događaj ponovo zaživi. Zaista se Organizacioni odbor na čelu sa predsjednikom MZ Kamenica Akifom Šehićem potrudio da sve bude kako treba. Zahvalnost dugujemo i JU KSC i Radio Ilijaš kao i Organizacionom odboru manifestacije „Ilijaški dani 2019“ koji je ovaj događaj uvrstio u Program ali i pomogao nas finansijski. Na tradicionalni dovu dolaze nam eminenti gosti kao što je glavni imam MIZ-a Sarajeva doc.dr. hafiz Kenan ef. Musić. Što se tiče turnira dovoljno je reći da je posvećen šehidima, odnosno onima koji su ugradili svoje živote u temelje ove države i omogućili nam prije svega da možemo govoriti o tome a tek onda sve ostalo. Cilj nam je okupiti omladinu koja mora znati šta se dešavalo na ovim prostorima“, kazao je Rasim.

Nakon zvaničnog otvorenja turnira, prisutne delegacije položile su cvijeće na spomen obilježje šehidima Kamenice.  Organizatori su pozvali sve Ilijašane da prisustvuju narodnom veselju, ali i tradicionalnoj dovi koja će biti upriličena u ovoj mjesnoj zajednici. 

Share.

Comments are closed.