U okviru manifestacije “Ilijaški dani 2019” danas je otvoreno prvenstvo u stonom tenisu u organizaciji Stonoteniskog kluba “Hašim Spahić”.Turnir je otvoren u 10:00 sati u Sportskoj dvorani Ilijaš.

-U cilju obilježavanja manifestacije „Ilijaški dani“ kao društveno odgovoran klub uzeo je obavezu da stonim tenisom uveliča ove vrlo važne dane za naše Ilijašane. Prije svega naša moralna obaveza je bila prema rukovodstvu i uposlenicima JU KSC i Radio Ilijaša, jer mi  kao stonoteniski klub koristimo ovu salu i igramo svoja takmičenja već 13 godina. Bili smo svjedoci važnih takmičenja od seniorski državnih prvenstava do nastupa reprezentacije. Danas otvaramo turnir “ILIJAŠ OPEN 2019”, preciznije da kažem radi se o turniru naših prijatelja iz Zenice, Kreševa, Kaknja, Sarajeva, Breze i Ilijaša. Danas ćemo se malo igrati i družiti, a to sve u cilju promocije stonog tenisa i promocije Ilijaša kao grada sporta, kulture i trgovine, kazao je predsjednik STK „Hašim Spahić“ Senad Čustović.

Stoni tenis je sport koji je prepoznatljiv u našem gradu i naši stonoteniseri i stonoteniserke, kako najmlađi tako i seniori bilježe značajne uspjehe.

REZULTATI TURNIRA U STONOM TENISU “ILIJAŠKI DANI 2019 “

TURNIR SE IGRAO U DVIJE KATEGORIJE VETERANA A REZULTATI SU SLJEDEĆI:

I KATEGORIJA

1. MJESTO: ŠOŠE SENAD, KAKANJ

2. MJESTO: FUAD ŠABANOVIĆ, SARAJEVO

3. MJESTO: SEMIR ĆERIM, ZENIC

3. MJESTO: KASIM CERIĆ, SARAJEVO

II KATEGORIJA

1. MJESTO: ČUSTOVIĆ SENAD, ILIJAŠ

2. MJESTO: ADNAN IBRAHIMSPAHIĆ, KAKANJ

3. MJESTO:  EDIB ŠAHMAN, MAGLAJ

3. MJESTO:  NEDIM MILANOVIĆ, SARAJEVO

Share.

Comments are closed.