Potpisan ugovor o izgradnji Gradske tržnice u Ilijašu

Općinski načelnik Akif Fazlić i direktor firme ”Fazum gradnja” iz Ilijaša Muamer Fazlić, potpisali su danas Ugovor o izgradnji Gradske tržnice u Ilijašu u vrijednosti projekta od oko 600.000,00KM. Gradska tržnica nalazit će se na lokalitetu Banovac, a sastojat će se iz dva dijela zatvorenog i otvorenog. Predstavlja mjesto gdje će ilijaški poljoprivrednici moći plasirati svoje proizvode svaki dan, a ne samo subotom, kako je bilo dosad.

”Danas smo potpisali Ugovor za izgradnju Gradske tržnice koja će se graditi na lokalitetu Banovac, pored tržnog centra ”Bingo”. Izvođač radova je firma ”Fazum gradnja”, a nadzor će vršiti firma ”CONSTRUCT d.o.o.” iz Zavidovića. Gradska pijaca je upravo ono što nedostaje Ilijašu i građani Ilijaša su evo dočekali da počnemo sa izgradnjom ovog objekta koji će se sastojati od zatvorenog dijela dimenzija 15×20 metara, i otvorenog dijela, odnosno nadstrešnice dimenzija 20×25 metara. Ovaj projekat je jedan od najznačajnijih projekata koji će ove godine da realizuje općina Ilijaš kroz svoj Budžet. Dakle, građani Ilijaša dobit će jednu modernu Gradsku tržnicu u kojoj će se moći prodavati proizvodi animalnog porijekla, mlijeko, jaja itd. Dobit ćemo jedan moderan objekat, i građani ne samo da će moći da imaju pijačni dan subotom, izgradnjom tržnice stvaraju se pretpostavke da građani Ilijaša mogu svaki dan nabavljati proizvode u svom gradu. Isto tako, poljoprivredni proizvođači sa područja općine Ilijaš naći će prostor i mogućnost plasiranje svojih proizvoda”, kazala je Merima Osmanović, pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije općine Ilijaš.

Izvođač radova na izgradnji Gradske tržnice je firma ”Fazum gradnja” iz Ilijaša. Direktor firme Muamer Fazlić istakao je kako mu predstavlja veliko zadovoljstvo da će ilijašani dobiti jedan ovakav objekat kakav je Gradska tržnica, te da radovi počinju najkasnije za 10 dana.

”Ovdje smo danas potpisali Ugovor o izgradnji zatvorenog dijela pijace, a radi se o jednom kvalitetnom objektu. Drago mi je da će općina Ilijaš, odnosno ilijašani odbiti ovako jedan kvalitetan objekat. Objekat se gradi na lokalitetu Banovac, a vrlo je bitno napomenuti da se radi o objektu u koji će se ugraditi vralo kvalitetni i savremeni materijali. Da bi počeli sa radovima, potrebno je proći određene procedure, ali su moja očekivanja do nekih 7 do 10 dana”, naglasio je Muamer Fazlić.

Izgradnjom nove tržnice općina Ilijaš, riješit će jedno od prioritetnih pitanja u 2017. godini. Radovi na izgradnji trajat će 120 dana, a sam idejni projekt koncipiran je tako da se prvenstveno zadovolje potrebe sadašnjih i budućih korisnika, te da se uveliko poboljša kvaliteta prostora, a samim tim i okruženja.