Potpisan je Ugovor o izvođenju radova na izgradnji sportske plohe u Dragoradima između Općine Ilijaš i firme “Sela” d.o.o. Sarajevo.

Vrijednost ugovora je 98.996,28 KM. Izvođač radova je najavio da će se sa radovima početi do kraja naredne sedmice.

“Sa velikim zadovoljstvom potpisujem ugovor sa Općinom Ilijaš. Riječ je o izgradnji igrališta, koje obuhvata zemljane radove, tamponiranje, asfaltne radove, postavljanje mobilijara za mali nogomet i košarku, te naposlijetku ogradu visine četiri metra. Sa radovima počinjemo do kraja naredne sedmice. Rok za završetak radova je 45 dana i sa sigurnošću tvrdim biće ispoštovan”, rekao je Sead Tutić, direktor firme “Sela”.

Potpisivanju je prisustvovao i predsjednik Savjeta MZ Dragoradi Denis Dilberović, koji je kazao kako će nova ploha najviše značiti učenicima područne škole u Dragoradima.

received 2403622523252122

“Želim se zahvaliti općinskom načelniku na konačnoj realizaciji ovog projekta. Za stanovnike, mlade i djecu MZ Dragoradi ovo je značajan projekat, jer slična infrastuktura ne postoji na području ove mjesne zajednice. Sportska ploha nalazi se tik uz područnu školu koja nema fiskulturnu salu. Izgradnjom plohe omogućit će se učenicima da časove fizičke kulture obavljaju vani u periodu kada vremeski uslovi budu povoljni”, rekao je Dilberović.

Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić kazala je da je Općina prethodno imala izrađen revidovani projekat velikog rukometnog igrališta dimenzija 40×20 metara. Međutim, njegovo izvođenje je prevazilazilo finansijske mogućnosti.

“Odlučili smo se racionalizovati dimenzije i dobiti košarkaško igralište, koje će također omogućiti bavljenje i malim nogometom i odbojkom. Projekat predviđa kompletan savremeni mobilijar za mali nogomet i košarku, koji u potpunosti zadovoljava sigurnosne standarde. Riječ je o bezbjedonosnim koševima i golovima u skladu sa europskim standardima. Zaista mi je zadovoljstvo da će građani MZ Dragoradi, a naročito učenici područne škole dobiti prvi sportski objekat na području ove mjesne zajednice, kazala je Zagorac – Jozić.

Share.

Comments are closed.