U organizaciji Sindikata policije Kantona Sarajevo  – sindikalne organizacije PS Ilijaš u subotu 2. februara 2019. godine sa početkom u 09:00 sati bit će održan VII Memorijalni turnir “Predrag Ilić Prda”, koji se tradicionalno održava u Sportskoj dvorani Ilijaš.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovao je Elvir Šehić, predsjednik Organizacionog odbora sindikata MUP-a KS – V sindikalne organizacije PS Ilijaš koji je pozvao sve građane sa područja općine Ilijaš i šire da svojim prisustvom isprate ovaj događaj.

-Ovo je već tradicionalni VII po redu Memorijalni turnir “Predrag Ilić Prda” koji se održava u Sportskoj dvorani Ilijaš. Ove godine je prijavljeno 26 ekipa i zaista se mnogo ekipa odazvalo. Iz PS MUP-a KS dolazi 12 ekipa, a ostalih 14 su ekipe sa područja općine Ilijaš. Prva utakmica bit će odigrana u 08:45 sati, dok je otvorenje turnira zakazano za 09:20 sati. Ovom prilikom želim pozvati sve građane općine Ilijaš i šire da svojim prisustvom isprate ovaj događaj. Zahvaljujem se svim sponzorima koji su dali svoj dopinos kako bi ovaj turnir bio realizovan u potpunosti na adekvatan način, rekao je Šehić.

Ekipe koje učestvuju su:

08:45 sati – REKREATIVCI i NK POPOVIĆI

09:00 sati – NK JEDINSTVO I SALKANOV HAN

09:20 – SVEČANO OTVORENJE TURNIRA

09:30 sati – PS ILIDŽA i PS STARI GRAD

09:50 sati – SEDMA PU ILIJAŠ i JEDINICA ZA SAOBRAĆAJ

10:10 sati – NK MISOČA i NK STUPČANICA

10:30 sati –  PS ILIJAŠ i PS NOVO SARAJEVO

10:50 sati –  OFK ILIJAŠ i MALEŠIĆI

11:10 sati – JEDINICA ZA PODRŠKU i PS HADŽIĆI

11:30 sati – NK ILIJAŠ i LJEŠEVO LUG

11:50 sati – PS NOVI GRAD i PS CENTAR

12:10 sati – MNK CRNI LABUD i CAFFE ANTALYA

12:30 sati – JEDINICA ZA SPECIJALISTIČKU PODRŠKU i PS VOGOŠĆA

12:50 sati – PODLUGOVI i MDG

SPONZORI: Općina Ilijaš, JU KSC i Radio Ilijaš, Lišćevica-Promet d.o.o. Ilijaš, Bioenergy-Pellets d.o.o. Ilijaš, pizzeria „Azzuro“, caffe „Antalya“, „Mistik“, „Bulevar“, restoran „Diana“ Ilijaš, slastičarna „Zambak“, restoran „Leyla“ Podlugovi, TC „Edeka“, T.R „Edna“ Breza, pekara „Mia“, mesnica „Smajlović“ Ilijaš.

Predrag Ilić Prda je volio sport i nesretno je preminuo igrajući fudbal. Učestvovao je na svim turnirima koje je organizovala policija, igrao je za nekadašnji fudbalski klub Sloga, kao i za NK Ilijaš i NK Ozren poslije rata. Ovaj Memorijalni turnir je način očuvanja uspomene na njega.

Share.

Comments are closed.