Pozivaju se građanke i građani općine Ilijaš da učestvuju na Forumu građana, zakazanom za  petak, 1. februara 2019. godine  u Osnovnoj školi “Podlugovi”, sa početkom u 17:30 sati.

Tema foruma, kojeg organizuje Općina Ilijaš u saradnji sa MZ Podlugovi je definisanje potreba i prioriteta građana sa zadatkom predlaganja projekata od šireg društvenog značaja za građane općine Ilijaš, a s ciljem utvrđivanja projekta s kojim će Općina Ilijaš aplicirati na Javni poziv za odabir projektnih prijedloga u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ implementira se od 2015. do 2019. godine UNDP u mjesnim zajednicama 24 lokalne samouprave (općine i gradovi) u BiH, među kojima je i Općina Ilijaš.

Imajući u vidu kriterije Javnog poziva, kojima se za finansiranje određenog projekta zahtijeva usklađenost istog s prioritetima definisanim na forumu građana, pozivamo građanke i građane općine Ilijaš da se odazovu ovom pozivu i uzmu aktivno učešće, kako bismo zajednički odredili potrebe i prioritete od šireg društvenog značaja za naš općinu. 

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.