Javna ustanova „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ i ove je godine, uz podršku dragih dugogodišnjih prijatelja i sponzora, organizirala tradicionalni  literarni ramazanski konkurs. Tema je bila „Ramazan u mom sokaku“, a rok za podnošenje prijava bio je ponedjeljak 4. juni  2018. godine. Nakon što je istekao rok za prijavu, odlukom direktora ustanove formirana je Komisija za izbor najboljih radova, koja je imala zadatak da prikupi radove, pročita ih, ocijeni i izabere najbolje.

Sjednica Komisije za izbor najboljih radova literarnog takmičenja Ramazanskog programa Radio Ilijaša „Ramazan u mom sokaku “ održana je u petak 8. juna 2018. godine sa početkom u 15 sati. Sjednici su prisustvovali : predsjednik Komisije Šerif ef. Ćatić i članovi Adina Džafo i Nermina Durić-Kahvedžić.

Ustanovljeno je da je na konkurs pristiglo  25 radova, ove godine izuzetan odziv, ali nažalost mali broj kvalitetnih radova. Članovi Komisije pročitali su svaki rad, ispravljali pravopisne i stilske greške.  Neki radovi nisu mogli ući u uži izbor zbog brojnih pravopisnih grešaka, drugi zbog toga što su autori odlutali od zadate teme, ali na kraju se došlo do tri ponajbolja rada i  jednog utješnog rada. Svi članovi komisije su na kraju ocijenili radove i izabrana su tri sa najboljim prosječnim ocjenama.  Članovi Komisije postigli su dogovor da se imena nagrađenih  objave u nedjelju 10. juna u programu i web stranici Radio Ilijaša.

Pobjednici konkursa:

Ismail Bajramović –prvo mjesto, nagrada 300 KM, obezbjeđuje Lišćevica promet

Sendin Pašović-drugo mjesto, nagrada 200 KM-KSC i Radio Ilijaš

Ahmed Krdžić-treće mjesto, nagrada 100 KM, KSC i Radio Ilijaš

Komisija je usvojila zaključak da se dodjeli i jedna utješna nagrada u iznosu od 50 KM koju obezbjeđuje JU KSC i Radio Ilijaš, a pripala je Farisu Abdukiću.

Pobjednički radovi će, nakon lektorisanja i stilskih ispravki i dodjele nagrada pobjednicima  biti objavljeni na web stranici radioilijas.ba.

Podjela diploma i nagrada bit će upriličena u nedjelju 17. juna 2018. godine na Bajramskoj večeri u kino sali KSC Ilijaš sa početkom u 19,30 h. Obavezan je dolazak djece i čitanje radova.

Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja na poslatim radovima,a onima koji nisu osvojili nagrade želimo više sreće sljedeće godine.

Share.

Comments are closed.