Uprava NK Ilijaš je u Biznis centru Ilijaš upriličila prezentaciju „ Rezultati i planovi NK Ilijaš 2018/2019“ na kojoj su, osim članova NK Ilijaš, prisutvovali i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjednik  Fudbalskog saveza KS Galib Kulovac, sportski direktor Akademije Slavija Prag Jiri Plišek, Dragan Brašković , kao i mnogi  općinski i lokalni zvaničnici.

 Amar Dovadžija je za Radio Ilijaš izjavio : „U prethodne dvije godine je urađeno mnogo,  a 2018 godina je daleko najuspješnija kada je u pitanju NK Ilijaš, uspjeli smo da omasovimo omladinski pogon što je nama bio prvenstveni cilj, i naši omladinci igraju omladinsku ligu FBiH što predstavlja veliki pomak za sve nas. Kada je u pitanju seniorska ekipa mi smo zauzeli visoko treće mjesto. Ovdje svakako moramo napomenuti da su započeti radovi na gradskom stadionu. Predpionirska i pionirska selekcija igraju Omladinsku ligu  Kantona Sarajevo. Planovi za naredni period su još poboljšati sve segmente u našem klubu“ kazao je Dovadžija.  

Veliku podršku NK Ilijaš ima od Općine Ilijaš. Načelnik Akif Fazlić obratio se prisutnima, pohvalio rad kluba i poželio puno uspjeha u daljem radu.

Galib Kulovac, predsjednik Fudbalskog saveza KS je također uputio samo riječi hvale za rukovodstvo i članove NK Ilijaš. Izgradnjom gradskog stadiona koji je u toku  ilijaški sportisti će dobiti mnogo benefita.     

Share.

Comments are closed.