BIH

Prijem kurbanskog mesa u Centralnoj kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo

Crveni križ Kantona Sarajevo i ove godine organizuje prijem kurbanskog mesa za Centralnu kuhinju, u kojoj se, za građane Kantona Sarajevo, u julu mjesecu  priprema 1.225 obroka dnevno i distribuira na 19 lokacija na području Kantona Sarajevo.

U toku Bajrama,  kurbani se mogu predati u Centralnu kuhinju u ulici Braće Begić br. 11 (Koševsko brdo).

• prvi dan Bajrama, 11.08.2019.g. (nedjelja) – od 10:00 do 18:00 sati 

• drugi  dan Bajrama,  12.08.2019.g. (ponedjeljak) – od 09:00 do 16:00 sati

Kontakt telefoni: 033 201 218, 062 969 989  i  061 476 928

Najljubaznije molimo građane da prilikom nabavke i vjerskog obrednog klanja životinja, uoči Kurban-bajrama vode računa o zdravstvenom stanju životinja.

Posebno naglašavamo da će se u našoj Centralnoj kuhinji primati samo kurbansko meso koje ima dokument o izvršenom veterinarskom pregledu mesa.

Prikupljeno kurbansko meso koristit će se za pripremu obroka za korisnike naše kuhinje.

Povezane objave

Back to top button