Biblioteka Ilijaš realizirat će nekoliko kreativno-edukativnih radionica za djecu uzrasta od prvog do petog razreda, a danas se održava Likovna radionica sa akademskom slikaricom Safijom Beširević po nazivom ILUSTRACIJA KNJIGE.

Jasmina Masnopita iz Biblioteke Ilijaš napominje da bi ovakav koncept trebalo slijediti i proširivati.

Prošla su vremena kada je biblioteka bila mjesto gdje se samo pozajmljuju knjige.Treba graditi i drugi koncept u kojem se mijenjaju i same aktivnosti biblioteke. Kada je današnja radionica u pitanju riječ je o likovnoj radionici za djecu i na prvi pogled veoma lagan zadatak.  Međutim to je veoma zahtjevan zadatak i veoma značajan projekat. Radi se se o nizu aktivnosti gdje ćemo animirati djecu na samostalan rad. Promovisanje važnosti knjige je veoma značajno, kako bismo kroz ovaj vid aktivnosti djeci približili pisanu riječ, napomenula je Masnopita.

Akademska slikarica Safija Beširević ,voditelj današnje radionice,  je istakla važnost održavanja ovakvih aktivnosti.  Broj učesnika je ograničen na 15 polaznika zbog epidemiološke situacije. Sve radionice bit će realizirane uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Projekat  realizacije edukativno-kreativnih radionica za ilijaške mališane podržalo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Share.

Comments are closed.