OO „Iskoristi dan-Carpe Diem“ Ilijaš realizovala je projekat za djecu pod nazivom „Kuhajmo zajedno“ . Riječ je o projektu kroz koji se spajaju volonteri Organizacije i djeca sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš. Projekat „Kuhajmo zajedno imao je osam radionica u okviru kojih su članovi Udruženja zajedno sa volonterima pripremali razna jela ali i družili se, što je ujedno i cilj projekta.  Elma Čutura, predsjednica OO „Iskoristi dan-Carpe Diem“ Ilijaš kazala je da se već drugu godinu realizira ovaj projekat sa Udružnjem.

„Imamo odličnu saradnju. Družimo se sa djecom i svakako da planiramo i u budućnosti imati saradnju. Projekat je realiziran u protekla dva mjeseca. Imali smo radionice kuhanja i druženja gdje smo se povezivali sa djecom. Projekat je finansirala Općina Ilijaš u iznosu od 1 120,00 KM i zahvaljujemo se načelniku Akifu Fazlić.Pizzeria Azzuro donirala nam je tortu i finansirali su jednu radionicu. Pizzeria Memic nam je donirala janje i imali smo druženje uz ražanj, i zaista se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli“, kazala je Elma.

Meliha Mešetović predsjednica Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš iskazala je zahvalnost svim mladim ljudima koji su svoje vrijeme posvetili djeci s poteškoćama u razvoju.

„Ovo mi je jedan od sražih projekata. Sretna sam i ponosna na ove ljude koji su izrazili želju da svoje slobodno vrijeme provedu sa našom djecom. Djeca su prihvatila omladinu koja se nesebično zalagala i ponosna sam na omladinu koja je prihvatila našu djecu onakvu kakva jesu, da budu dio društva, da kuhaju i da se druže. Hvala svima koji su se uključili na bilo koji način da pomognu djeci“, kazala je Meliha.

Članovi udruženja „Budi mi drug“ i volonteri OO „Iskoristi dan-Carpe diem“ Ilijaš u veseloj atmosferi u pizzeriji Azzuro, priveli su kraju druženje u okviru projekta „Kuhajmo zajedno“.

Share.

Comments are closed.